Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huippu-urheiluyksikön pomot joutuvat hakemaan omia työpaikkojaan – osa henkilökunnasta näreissään

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski tekee päätöksen työpaikan hausta Pyeongchangin olympialaisten jälkeen.

Urheilupolitiikka
Mika Kojonkoski
Mika KojonkoskiLehtikuva

Huippu-urheiluyksikkö on toiminut noin kuusi vuotta, mutta muun muassa yksikön lajiryhmäjohtajat joutuvat ensimmäistä kertaa hakemaan omia, määräaikaisia työpaikkojaan. Asiasta päätti viime torstaina Olympiakomitean hallitus.

– Hallitus totesi perusteellisen keskustelun jälkeen, että mennään avoimesti ja läpinäkyvästi, ja laitetaan nämä työpaikat hakuun, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa Yle Urheilulle.

Huippu-urheiluyksikössä tieto hakea omia työpaikkoja on otettu ihmetellen vastaan. Helmikuussa on edessä koetinkivi, Pyeongchangin olympiakisat.

– Jotkut ihmiset ottavat tämän niin kuin… ei kovin hyvin. He kokevat, että nyt ollaan eriarvoisia ihmisiä niiden kanssa, jotka eivät ole aivan suoraan tämän tuloksen teon lähettyvillä, eikä siinä mitenkään vastuullisessa positiossa. Se on normaalia, kun ihmiset kokevat epävarmuutta tulevaisuudestaan, miettii tilannetta Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Huippu-urheiluyksikön työtehtävistä suurin osa on määräaikaisia. Hakuun tulee runsaat kymmenen tehtävää, joista ensimmäisenä Mika Kojonkosken yksikön johtajan paikka. Kojonkoski päättää Pyeongchangin jälkeen, hakeeko tehtävään.

– Sitten sen tuloksen, urheilijoiden, valmentajien ja lajeilta saadun palautteen perusteella mietin, mitä itse teen seuraavaksi, Kojonkoski kertoo.

Olympiakomitea käynnistää hakuprosessin heti Pyeongchangin olympiakisojen jälkeen. Valinnoissa aiotaan edetä nopealla aikataululla.

– Kun päästään vaiheiseen, jolloin tiedetään, kuka yksikköä ryhtyy vetämään, niin hänen kanssaan siirrytään seuraavaan vaiheeseen ja pistetään muut toimet hakuun mahdollisimman tiiviillä aikataululla, Salonen suunnittelee.

Olympiakomitean toimitusjohtaja ei näe avoimessa haussa dramatiikkaa. Rion olympialaisten jälkeen Huippu-urheiluyksikkö sai kuitenkin rajua kritiikkiä urheilumenestyksestä. Opetus- ja kulttuuriministeriö puuttui vuonna 2014 Olympiakomitean ja siihen kuuluvan Huippu-urheiluyksikön rahankäyttöön ja päätti periä takaisin valtionavustuksia.

Tarkastusraportin mukaan Olympiakomitea oli käyttänyt valtionavustuksia muuhun tarkoitukseen, mihin rahat oli alun perin myönnetty.

Korjaus 20.12.2017 kello 10:45 Olympiakomitean rahankäyttöön puuttui vuonna 2014 opetus- ja kulttuuriministeriö, ei Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Lue lisää:

Laaja tarkistusraportti: Suomen Olympiakomitea käytti valtionavustuksia makeisiin, alkoholiin, sateenvarjoihin…

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat