Suora

  • Elävä arkisto esittää

VaLePa jyrättiin Mestarien liigassa Vantaalla: "Ensimmäinen erä olisi pitänyt voittaa"

Vammalan Lentopallo sai kokea saksalaisen Friedrichshafenin kovuuden Mestarien liigan lohkovaiheessa.

urheilu
VaLePa taipui Vantaalla
VaLePa taipui VantaallaLehtikuva

Vammalan Lentopallo hävisi miesten Mestarien liigan lohkovaiheen toisessa ottelussa saksalaiselle Friedrichshafenille erin 0-3 (22-25, 15-25, 15-25).

- Pelasimme vain ensimmäisen erän sellaista peliä kuin olisi pitänyt pelata koko ajan. Ensimmäinen erä olisi pitänyt voittaa, hakkuri Urpo Sivula harmitteli.

- Nyt päästään vähän hengähtämään, tehdään fysiikkaa ja unohdetaan hetkeksi pallon pelaaminen, Sivula jatkoi.

VaLePan syksy on ollut tiukka. Kalenterin ovat täyttäneet kansainväliset pelit, kotimainen Mestaruusliiga ja Suomen Cup.

- Olemme pelanneet kolmessa kuukaudessa 22 peliä. Niistä on tullut kolme tappiota, joista tämä ottelu jää nyt päällimmäisenä mieleen. Vastustaja riisui meidät aseista ja emme saaneet kaverin vastaanottoa rikki, VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila harmitteli.

Sivula iski VaLePalle 14 ja Olli Kunnari 12 pistettä. Vastustajalta Athanasios Protopsaltis saalisti 15 ja David Sossenheimer 14 pistettä.

- Hyvin se pikkupoika löi. Hän pelaa nykyaikaista lentopalloa ja löi kovaa ehkä kolme kertaa, Sivula viittasi vastustajan 183-senttisen Protopsaltisin suoritukseen.

Kokonaiskuormitus puntarissa

VaLePa hyökkäsi avauserässä terävästi. Sivula ja ruotsalainen yleispelaaja Erik Sundberg vastasivat hyökkäystehoista. Lisäksi Friedrichshafen lahjoitti avauserässä muutaman pisteen verkko- ja syöttövirheillä, mutta sen jälkeen saksalaisjoukkue ei antanut VaLePalle yllätysmahdollisuuksia.

- Pääsimme peliin käsiksi ja ajattelimme, että siitä se lähtee kulkemaan. Kaveri pelasi hyvin. Kovin montaa virhettä he eivät tehneet, ja me olimme jäljessä vähän jokaisella osa-alueella. Emme saaneet omalla syöttötorjunnallamme oikein mitään aikaiseksi, yleispelaaja Kunnari tuumi.

Kunnari, 35, kuuluu VaLePan kokeneeseen kaartiin. Kuormitus alkaa tuntua kehossa, ja hänenkin mukaansa joulutauko tulee hyvään paikkaan.

- Meidän kokoonpano on sellainen, että pystymme antamaan lepoaikaa pelaajille. Meilläkin on ollut loukkaantumisia, ja emme ole pystyneet pyörittämään kokoonpanoa niin paljon kuin olisimme halunneet, Kunnari pohdiskeli.

- Otteluruuhkassa mietitään kokonaiskuormitusta ja treenataan vähän vähemmän. Tämän ikäisellä pelaajalla on harvemmin hyviä päiviä. Johonkin paikkaan sattuu kumminkin, Kunnari sanoi.

Friedrichshafen jatkaa neljän joukkueeen alkulohkon kärjessä kahdella voitolla. VaLePalla on voitto avausottelustaan, ja jatkopaikka on edelleen mahdollinen. Mestarien liiga jatkuu VaLePan osalta tammikuun puolivälissä vierasottelulla turkkilaista Halkbank Ankaraa vastaan. Suomessa joukkue pelaa Mestarien liigaa seuraavan kerran helmikuun alussa, jolloin VaLePa isännöi turkkilaisjoukkuetta Turussa. Vantaalla tiistai-iltana pelattua ottelua seurasi 2 450 katsojaa. Lukema jäi noin sadan silmäparin verran kaksi viikkoa sitten Hämeenlinnassa pelatun ottelun lukemista.

Suosittelemme

Tuoreimmat