1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Palloliitto sai lisäaikaa selvitykseen maajoukkuekorvauksista

Tasa-arvovaltuutettu pyysi liitolta selvitystä siitä, miksi naisten A-maajoukkuepelaajille maksetaan maajoukkuetoiminnasta vähemmän korvauksia kuin miehille.

Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Palloliiton selvitystä jalkapallomaajoukkueiden pelaajakorvauksista saadaan odottaa tammikuun loppupuolelle. Tasa-arvovaltuutetun toimiston mukaan Palloliitto on saanut lisäaikaa selvityksen toimittamiseen. Alunperin Palloliiton piti antaa selvitys tällä viikolla.

Tasa-arvovaltuutettu pyysi liitolta selvitystä siitä, miksi naisten A-maajoukkuepelaajille maksetaan maajoukkuetoiminnasta vähemmän korvauksia kuin miehille.

- Me haluamme selvittää, onko tässä mahdollisesti syrjinnästä kysymys. Eli jos miehet ja naiset asetetaan sukupuolen perusteella eri asemaan, silloin syntyy helposti olettama siitä, että syrjitään sukupuolen perusteella, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara kertoi Ylelle viime viikolla.

Liiton on perusteltava tasa-arvovaltuutetulle esimerkiksi se, mitkä seikat vaikuttavat korvauksen suuruuteen ja onko kansainvälisellä menestyksellä ja arvokisoihin selviytymisellä merkitystä korvauksen suuruuden arvioinnissa.

Liiton on annettava vastaus myös siihen, onko estettä sille, että naispelaajille maksettava maajoukkuekorvaus olisi samansuuruinen kuin miespelaajille maksettava korvaus.

Naisten maajoukkue neuvotteli palkkioitaan uusiksi syksyllä, mutta sopimuksen sisältöä ei ole kerrottu julkisuudessa.

Lue myös:

Maajoukkuekorvaukset herättivät epäilyn syrjinnästä – tasa-arvovaltuutettu vaatii Palloliitolta selvityksen erilaisista palkkioista