Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Grönholm ihmettelee Loebin paluuta eikä aio tehdä samaa – ellei Tommi Mäkinen yllätä häntä joululahjalla

Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Loeb ilmoitti keskiviikkona osallistuvansa ensi kaudella kolmeen rallin MM-osakilpailuun. Marcus Grönholm ihmettelee Loebin päätöstä.

ralliautoilu
Marcus Grönholm
Tomi Hänninen

Sebastien Loeb, 43, ajaa ensi kaudella Citroënilla Meksikon, Korsikan ja Espanjan osakilpailut. Ranskalaiskuljettajan paluusta on huhuttu pitkään ja keskiviikkona huhut saivat vahvistuksen.

– Kai hänellä on kova polte ajamaan vielä. Loeb on ajanut pitkään vielä senkin jälkeen, kun hän lopetti, kaiken maailman kisoja, rallicrossia ja muuta. Ihmettelen kyllä, että hän lähtee taas mukaan, kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm totesi Yle Urheilulle.

Loeb ajoi täyden kauden MM-rallissa viimeksi 2012, mutta hän osallistui vuonna 2015 Monte Carlon ralliin. Loeb on tosin testannut Citroënin WRC-autoa skeä soralla että asfaltilla. Grönholmin mukaan paluu testikuljettajasta kisakuskiksi ei kuitenkaan ole helppoa.

– Hän on ajanut ja istunut paljon ratissa, mutta ei se helpommaksi ole tullut. Itse ajoin ”Volkkarille” testiä monta vuotta ja pystyin ajamaan ihan hyviä, vertailukelpoisia aikoja jätkien kanssa, mutta kun mennään kisaan, niin se ei ole helppoa. Yhteispeli kartturin kanssakin on erilaista, kun sitä tekee koko ajan kisoissa. Sieltä se ero tulee, hän totesi.

Grönholm itse päätti ralliuransa MM-teillä kauteen 2007, mutta kävi ajamassa vuonna 2009 Portugalin rallin ja vuonna 2010 Ruotsin rallin osakilpailun. Voisiko Grönholm siis tehdä ”loebit” ja palata MM-sarjaan?

Kysymys saa ”Bossen” nauramaan, sillä hänen kartturinsa Timo Rautiainen on yrittänyt houkutella häntä ratin taakse. Tosin vain yhteen kisaan ja sillä verukkeella, että Grönholm täyttää helmikuussa 50 vuotta.

– En ole sitä miettinyt vakavasti, hän totesi.

Grönholm täyttää vuosia juuri Ruotsin rallin aikana, ja lumella ajaminen häntä kiinnostaakin. Mutta inkoolainen epäilee kuitenkin, että tämä toteutuisi.

– Ellei Tommi (Mäkinen, Toyotan tallipäällikkö) yllätä minua joululahjalla! Menopeli alle, niin sitten lähden! Grönholm nauroi.

Lue myös:

Sebastien Loeb palaa MM-sarjaan kolmen rallin verran

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat