Nähdäänkö El Clasicossa levottomuuksia? Barcelona-luotsi maltillisena Katalonian tilanteesta

Katalonian aluevaalien tulos ei heijastune FC Barcelonan päävalmentajan mukaan lauantain El Clasicoon.

Kuva: AOP

Kataloniassa on viime päivinä puhuttanut luonnollisesti lauantaina Madridissa pelattava El Clasico, jalkapallojättien FC Barcelonan ja Real Madridin kohtaaminen, mutta myös torstain aluevaalit.

Vaaleissa itsenäisyysmieliset puolueet saivat niukan enemmistön Katalonian parlamenttiin. Vaalien suurimpana häviäjänä pidettiin Espanjan pääministerin Mariano Rajoyn Kansanpuoluetta. Se sai historiansa heikomman tuloksen Kataloniassa. Tilanne on ollut pitkään tulehtunut Kataloniassa.

Lokakuussa alueparlamentti julisti Katalonian itsenäiseksi, jonka jälkeen Espanja julisti äänestyksen mitättömäksi ja hajotti Katalonian hallituksen.

Päätöksen jälkeen Barcelonassa ihmiset menivät kaduille osoittamaan mieltä. Samaan aikaan Madridissa kokoontuivat tuhannet Katalonian itsenäistymisen vastustajat. Tällä kertaa pääministeri Rajoy uskoo, että Espanja ja Katalonian uusi aluehallinto pystyvät aloittamaan vuoropuhelun.

FC Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ei näekään, että levottomuuksia nähtäisiin El Clasicossa Madridissa.

– Ilmapiiri huomenna tulee olemaan hyvä. En epäile sitä yhtään, Valverde totesi lehdistötilaisuudessa.

– Hän myös uskoo, että pelistä tulee hyvä. Menimme pelaamaan Atletico Madridia vastaan lähellä lokakuun 1. päivää (ensimmäinen vaalipäivä), jolloin oli puhetta siitä, miten meidät otettaisiin vastaan. Jalkapalloilullisesti siellä kuitenkin yksi parhaista tunnelmista, jota olen nähnyt. Siellä oli hyvä tunnelma joukkueiden ja niiden fanien välillä. Odotan, että huomenna on sama juttu, Valverde sanoi.

Lue myös: