Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Patrik Laine löytänyt taas hymynsä - jouluna mailat ja pleikkari pannaan syrjään: "Voisin tälläkin kertaa keskittyä suklaan syömiseen"

Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine on tehnyt menneen syksyn aikana lähes identtiset tehot vuodentakaiseen verrattuna. Vastuuta ei kuitenkaan ole ollut tarjolla viime kauden tapaan.

NHL
Patrik Laine
AOP

Patrik Laineesta, 19, riittää puhetta aina, eikä mennyt syksy tehnyt tähän poikkeusta. Nuoren suomalaistähden otteita on arvioitu eri näkökulmista läpi NHL-kauden. Kritiikiltäkään Laine ei ole välttynyt. Etenkin alkusyksystä Laineen otteet herättivät paljon keskustelua.

Eihän Laine kauteen mitenkään lentävää lähtöä saanut, mutta tästä pelaaja puhui Yle Urheilun haastattelussa jo lokakuussa. Valmennusjohtoa myöten oli tiedossa, että kesän kova fysiikkaharjoittelu saattaisi näkyä alkukaudesta kankeutena. Ja näin lopulta kävikin.

Vaikka Laineen jalka olisikin tuntunut alkusyksystä hieman raskaalta, Tappara-kasvatti on tehnyt siitäkin huolimatta läpi syksyn hyvää tulosta. Joulua kohden tahti on vain kiihtynyt. Edelliseen yhteentoista otteluun Laine on osunut seitsemän kertaa. Ylivoimalla (10) Laine on tehnyt enemmän maaleja kuin kukaan muu NHL:ssä.

Pelaaja ei kuitenkaan ole päästänyt itsekään itseään helpolla syksyn mittaan. Vaikka Laine on ollut useasti yli 40 maalin vauhdissa, tämä on toistuvasti myöntänyt jopa julkisesti hakeneensa itseluottamustaan. Viime kierroksilla kaukalossa on nähty jopa hymyilevä Patrik Laine.

- Voihan sitä joskus vähän hymyilläkin, Laine naureskelee Yle Urheilulle.

- Nyt, kun peli on alkanut kulkea ja ketjunakin on alettu pelata paremmin, hymykin irtoaa helpommin. Onhan se mukavaa, jos saa itsekin jonkun maalin ja pisteen kautta välillä autettua joukkuetta. Jalkakin tuntuu nyt kevyemmältä, Laine jatkaa.

Jos puhtaasti tehoja katsotaan, Laine ei ole juurikaan antanut kritiikille aihetta. Kun nuori tamperelaishyökkääjä lähti 36 ottelun jälkeen joulutauolle vuosi sitten, tämä oli iskenyt tiskiin tehot 19+11. Kun Laine perjantaina valmistautui syyskauden viimeiseen otteluun Brooklynissa, tilastorivi näytti numeroita 18+11 samalla 36 ottelulla.

Vain yksi maali siis erottaa Laineen syksyä 2016 ja 2017.

Toki moni on odottanut Laineelta parempia tehoja kuin vuosi sitten, mutta harva on huomannut, että Laine on pelannut menneen syksyn aikana lähes kaksi minuuttia vähemmän kuin vuosi takaperin. Kun Laineen jääaikakeskiarvo jouluna 2016 oli 18,23, nyt se on 16,29.

Vaikka jääaikaa on tullut keskimäärin kaksi minuuttia vähemmän, Laine on jopa laukonut enemmän (99-96) tällä kaudella kuin vuosi sitten. Toisaalta menneenä keväänä selkeästi väsähtänyt Laine jaksanee nähdyn säästelyn jälkeen tänä keväänä pidemmälle. Ja vaikka moni, Laine itse mukaan lukien, mieltää alun kankeaksi, tämä oli perjantaina 41 maalin vauhdissa.

- Edelleen voi kiristää tahtia, Laine täräyttää.

Patrik Laine.
Patrik Laine.AOP

”Pleikkari kiinni”

Lainekin voi kuitenkin lauantain Islanders-ottelun jälkeen hetkeksi heittää jääkiekkoajatukset pois mielestään. Jets pelaa lauantaina Brooklynissa jo puolenpäivän aikaan, minkä jälkeen se lentää nopeasti kotiin joulunviettoon. Laine itse tosin ei vielä torstaina ollut edes tietoinen joululoman pituudesta.

- Ei mitään hajua, montako päivää meillä on vapaata. En minä tiedä, oon vain töissä täällä, Laine virnuilee.

Laine viettää viime vuoden tapaan joulua kotonaan Winnipegissä Suomesta paikalle lentävän perheen kanssa. Äiti asuu poikansa kanssa Winnipegissä, mutta muun perheen pitäisi saapua Winnipegiin lähipäivinä.

- Ei ole mitään hajua, milloin tai mitä kautta he tulevat. On kuitenkin todella mukavaa, että he tulevat ja saadaan viettää mukava joulu yhdessä.

Laine kertoi jo viime vuonna, ettei syty jouluruoista, joten sapluuna on syömisen osalta sama myös tulevana jouluna.

- Kyllähän me jotakin Suomi-juttuja halutaan tuoda jouluun, mutta täällä on niitä tarjolla rajallisesti. Itse en muutenkaan tuosta jouluruoasta sillä tavalla innostu, että voisin tälläkin kertaa keskittyä suklaan syömiseen, Laine naureskelee.

Laine on tunnustautunut usein olevansa kova konsolipelien pelaaja. Laineen ja Aleksander Barkovin NHL-peleistä uutisoitiin taannoin jopa Pohjois-Amerikassa. Tamperelaisnuorukainen lupaa pitää konsolin kiinni joulun ajan.

- Joo, ”Sashan” kanssa ollaan paljon pelattu. Sasha on kehittynyt paljon, mutta taitaa tuo mvp:n palkinto mennä kuitenkin meikäläiselle. Sovitaan nyt kuitenkin niin, että ei avata pleikkaria tänä jouluna. Sitä ehtii sitten pelata ihan riittämiin, kun ollaan äidin kanssa täällä kaksistaan.

Lue myös

Patrik Laineen odotetaan voittavan fanille miljoonan, samalla suomalaisen avoin itsekritiikki hämmästyttää Kanadassa – "Haluaisin, ettei hän olisi niin ankara itselleen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat