Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Virustaudista parantunut Pärmäkoski Tour de Skille: ""Ei ollut vielä valmista"

Krista Pärmäkoski toivoo, että tiistain hankalan harjoituksen jälkeen suunta kääntyisi ylöspäin ennen lauantaina alkavaa Tour de Skitä.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista PärmäkoskiTomi Hänninen

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski on valmistautunut lauantaina alkavaan Tour de Ski -kiertueeseen Sveitsin Pontresinassa, jotta hänen elimistönsä toimisi kunnolla lähes 1 500 metrin korkeudessa hiihdettävissä kiertueen avauskilpailuissa.

Lenzerheiden korkeuksiin sopeutumisen lisäksi Pärmäkoski on joutunut totuttamaan kehoaan tehoharjoitteluun joulukuussa kiusanneen virustaudin jäljiltä. Hän teki tapaninpäivänä ensimmäisen tehoharjoituksensa kahteen ja puoleen viikkoon.

- Edellinen tehoharjoitus olivat Davosin kilpailut (9.-10. joulukuuta). Davosin jälkeen oireet pahenivat, ja sen jälkeen harjoittelu oli kevyttä, Pärmäkoski kertoi haastattelunauhalla Sveitsistä.

Hän jätti hiihtämättä kaksi maailmancupin kilpailua Toblachissa viikkoa ennen joulua. Hiihtäjän mukaan aika on mennyt helppoja lenkkejä ja joitakin voimaharjoituksia tehdessä.

Tiistainen tehoharjoitus oli kevyehkön jakson jälkeen elimistölle hankala, mutta Pärmäkoski toivoo, että suunta kääntyy parempaan.

- Ei ollut vielä valmista. Nyt oli aika pitkä tauko tehoharjoituksista, ja kroppa on tottunut siihen, että tehoharjoituksia on viikoittain tai joskus useampia viikossa, Pärmäkoski arvioi.

Lyhyen kotiloman perään Pärmäkoski suuntasi Sveitsiin jo viime perjantaina, toisin kuin Suomen muu Tour de Ski -joukkue, joka matkusti kisapaikalle tapaninpäivänä.

- Itselleni Tour toimii yleensä hyvänä valmistautumisena kohti päätavoitetta (olympialaisia).

- En koe, että olisi riski hiihtää Tour de Skitä loppuunkin asti, Pärmäkoski totesi.

Tour de Skin urakkana on seitsemän kilpailua yhdeksässä päivässä. Lenzerheiden jälkeen kiertue jatkuu Saksan Oberstdorfissa ja Italian Val di Fiemmessä.

- Odotan tiukkoja kamppailuja ja tasaisia kisoja. Norjalaiset ja jenkit ovat varmasti kovimpia haastajia suomalaisten lisäksi, Pärmäkoski ennakoi.

Lue myös:

Anne Kyllönen mukana Tour de Skillä, Iivo Niskasen sairastelut takanapäin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat