Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lumilautailun MC: Laax, lumilautailun halfpipe
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Hiihdon Ski Classics
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Maailmanmestari Eva Wahlström ei syty Tokion olympiamitalista: "Ammattinyrkkeily on sitä, mitä haluan tehdä"

Viime kesänä kansainvälinen Nyrkkeilyliitto (AIBA) teki juuri hieman ennen Rion olympiakisoja sääntömuutoksen, joka mahdollistaa myös ammattinyrkkeilijöiden osallistumisen olympiakisoihin.

urheilu
Eva Wahlström
Eva WahlströmAOP

Yksikään suomalainen ammattinyrkkeilijä ei kuitenkaan ollut kehässä Riossa. Seuraavat olympialaiset ovat Tokiossa vuonna 2020, joten nyt olisi enemmän aikaa valmistautua.

Ammattinyrkkeilyn hallitseva maailmanmestari Eva Wahlström ei myöskään halunnut lähteä yrittämään Rioon. Hänen mielipiteensä ei ole muuttunut viime kesästä, vaikka maailmanmestarina Wahlsrömillä olisi hyvät mahdollisuudet taistella Tokiossa jopa olympiamitalista.

- Olympialaiset eivät kiinnosta minua. En tiedä miksi. Se on jotenkin niin taakse jäänyttä elämää koko amatöörinyrkkeily, että minulla ei vain ole enää hinkua sinne, kertoo Wahlström Yle Urheilulle.

- Rakastan ammattinyrkkeilyä, ja se on sitä, mitä haluan tehdä, mutta en halua enää palata amatöörinyrkkeilyyn.

- Ehkä se on minullekin jotenkin niin kipeää, miten jouduin jättämään sen loukkaantumisten takia, niin jotenkin en halua enää palata niihin fiiliksiin. Tämä on sitä mitä minä teen ja tämä on minun lajini, toteaa Wahlström.

Sparria olympiamitalisti Potkosen kanssa

Lähes joka päivä pari kertaa päivässä harjoittelevan Wahlströmin treeneihin kuuluvat myös erilaiset sparrivastustajat.

- Haetaan harjoitusvastustajia sen mukaan mitä tarvitsee harjoitella. Voi olla että joskus tarvitaan pitkää, joskus lyhyttä, joskus päällekäyvää ja joskus tarvitaan jopa helppoja vastustajia, kun pitää harjoitella jotain tiettyjä asioita.

- Minä treenaan kaikkien kanssa. Tasolla ja kokemuksella ei ole väliä. Voi olla potkunyrkkeilijöitä, vapaaottelijoita, miehiä, nuoria, ei ole väliä. Kaikkien kanssa voi oppia jotain ja itsekin voi opettaa heille jotain.

Wahlström treenaa myös olympiapronssin Rio de Janeiron kisoista tuoneen Mira Potkosen kanssa.

- Meillä on kyllä äärimmäisen hyvät ja kovatasoiset treenit. Olemme kaksi ihan erityylistä nyrkkeilijää. Viimeksi kun sparrattiin, naurettiin, kun kysyin Miran valmentajalta "Montako lyöntiä lyötiin", niin hän sanoi "600 minuutissa", naurahtaa Wahlström.

- Meillä on kyllä aika tiukat yhteenotot, mutta erittäin laadukasta sparria molemmille, tietää Wahlström.

Suosittelemme

Tuoreimmat