Peter Franzén: tuoreimmat

Peter Franzén vaatii puuttumaan perheväkivaltaan: "On helpompi sulkea silmät kuin olla oikeasti rohkea ihminen"

Perheväkivaltaan puuttuminen vaatii samanlaista rohkeutta kuin on poliisin, lääkärin tai vaikka sotilaan rohkeus, sanoo näyttelijä Peter Franzén. Härpäkkeiden maailmassa tarvitaan fyysistä läsnäoloa ainakin tässä asiassa, Franzén toteaa. Franzén on Valtakunnallisen perheterapiakongressin suojelija ja peräänkuuluttaa matalampaa kynnystä sekä väkivallasta puhumiseen että siihen puuttumiseen.

Kotimaa

Peter Franzen: Samoilla silmillä

Samoilla silmillä romaanissa eletään 1980-luvun alussa Keminmaalla, Kemissä ja Oulussa yhtä alkutalven viikkoa. Peter Franzenista on kypsynyt nopeasti yllättävän hyvä kertoja. Lukijaa saattaa hieman häiritä se, että romaanin tapahtumat kuvataan ikäänkuin romaanihenkilöitä näyttelevien näyttelijöiden silmin. Voisin kuvitella, että seuraava elokuva tämän romaanin pohjalta on jo ainakin mietitty, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Peter Franzén

Leijonasydän sulaa rakkauteen Dome Karukosken uutuudessa

Rakkaus voittaa vihan, toistavat perjantaina ensi-iltaan tulevan Leijonasydän-elokuvan tekijät. Elokuvalle on yhteiskunnallinen tilaus, sanoo ohjaaja Dome Karukoski, mutta tarina sai alkunsa käsikirjoittaja Aleksi Bardyn ja ohjaajan omista kokemuksista. Suvaitsevaisuutta opettava elokuva kertoo rasistisen uusnatsin nöyrtymisestä ymmärtämään erilaisuutta. Koko ajan sai keskustella moraalinsa kanssa, sanoo pääosan esittäjä Peter Franzen.

kulttuuri