Kengät: tuoreimmat

Robotti oppi lajittelemaan jätteet, mutta ihastui ensiksi kenkiin

Suomalaisen ZenRoboticsin jätteenkäsittelyrobotteja on myyty jo neljälle mantereelle. Tekoälyn ansiosta asiakas voi opettaa robotin lajittelemaan jätteet halutulla tavalla. Toimivan laitteen kehittäminen kesti lähes kymmenen vuotta. Matkan varrella robottimalli piti vaihtaa ja opettaa tekoälylle, mikä on kenkä. Yle tutustui tekoälyn käyttöön robotiikassa, puheentunnistuksessa ja haittaohjelmien metsästyksessä.

tiede

Tulevaisuuden koulu on olennaisesti avarampi – siellä on myös kokolattiamatot

Uuden opetussuunnitelman mukaisessa koulussa on määrä tehdä projekteja joiden opetussisältö tulee useammalta opetusalalta. Tiloissa pitää pystyä opetuksellisesti sekoittamaan esimerkiksi matematikkaa, fysiikkaa ja vaikkapa kädentaitoja keskenään. Uuden opetussuunnitelman mukaista koulua aletaan peruskorjata 1980-luvun alkupuolella valmisuneeseen Oulunsalon Pitkäkankaan kouluun. Pitkäkankaan koulu on yksi suomalaisen arkkitehtuurin niin sanotun Oulun koulun merkkirakennuksista.

Kotimaa

Kevät ja kesä ovat juhlan aikaa – kyllä pohjalaismieskin osaa pukeutua

Miesten juhlapukeutumisessa haetaan entistä enemmän persoonallisuutta erilaisilla yksityiskohdilla tai värivalinnoin. Moni valitsee esimerkiksi rusetin kravatin tilalle. Tangokuningas Marko Maunuksela kiinnittää huomiota asujensa yksityiskohtiin ja tietää, että taiteilijalle sallitaan juhlapukeutumisenkin suhteen hiukan erivapauksia. Siisti ja tilanteeseen sopiva pukeutuminen on kuitenkin aina osoitus juhlan arvostamisesta.

Tyylit & vaatteet