Heidi Hautala: tuoreimmat

Heidi Hautala: Pitäisikö Suomessa järjestää kansanäänestys EU- tai eurojäsenyydestä?

Brexit on kirvoittanut vilkasta keskustelua kansanäänestysten mielekkyydestä. Oli miten oli, kansanäänestykset ovat tasaisen varmasti lisääntyneet Euroopassa ja nimenomaan koskien EU-integraatiota ilman, että on tehty mitään keskitettyjä päätöksiä.Taustalla on käsitykseni mukaan erityisesti kansalaisten halu osallistua suoraan päätöksentekoon, mutta usein syynä on myös syvä epäluottamus vaaleilla valittuja päättäjiä ja puolueita kohtaan, kirjoittaa europolitiikko Heidi Hautala kolumnissaan Yle Rovaniemelle.

kansanäänestykset

Kaikkonen: "Jännitteisin tilanne sitten kylmän sodan" – Naton ja Venäjän suhteeseen kaivataan liennytystä nokittelun sijaan

Suomi ja Ruotsi on kutsuttu ensikertaa mukaan Naton työillalliselle, kun puolustusliiton johtajat kokoontuvat tänään perjantaina Puolan Varsovaan kaksipäiväiseen kokoukseen. Kyseessä on luottamuksellinen sisäpiirin tapaaminen, jonka pääaiheena on Venäjä. Kansanedustaja Antti Kaikkonen ja europarlamentaarikko Heidi Hautala haluaisivat muuttaa Venäjä-suhteiden suuntaa.

Ylen aamu