Mikko Hyppönen: tuoreimmat

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Kotimaa

Kännykkä tunnistaa puheesi pian yhä paremmin – Savon murre silti liian kova pala

Google lupaa, että sen puheentunnistukseen perustuva Google Assist toimii sujuvammin kuin kilpailijoiden tuotteet. Sovelluksen teho perustuu yrityksen hallussa olevaan tietoaineistoon, joka kasvaa ihmisten käyttäessä sovelluksia. Maksaisin mieluummin rahalla kuin yksityisyydelläni, sanoo puolestaan F-Securen Mikko Hyppönen. Yle tutustui tekoälyn käyttöön puheentunnistuksessa, haittaohjelmien metsästyksessä ja robotiikassa.

tiede

Hyppönen vakoilusta: Kaksi aikamme hienointa työkalua on valjastettu valtiollisen valvonnan käyttöön

NSA ja Venäjä:n ja Kiinan tiedustelupalvelut keräävät metatiedostoja myös Suomessa, Mikko Hyppönen F-securesta sanoo. Metatiedostot kertovat kuka kommunikoi ja viestii kenenkin kanssa ja missä asioissa. Puheluja ja viestejä ei välttämättä nauhoiteta, mutta tietoja kerätään ja analysoidaan, tehdään kontaktikarttoja myöhempää käyttöa varten. Kohteet ovat yleensä poliittisia tai talouteen liittyviä. Suomella ei tällaista siviileihin kohdistuvaa tiedustelupalvelua ole.

Kotimaa