Ahveniston moottorirata: tuoreimmat

Valitustulvasta selvinnyt yrittäjä uskoo Ahveniston radan murisevan vielä vuosia Hämeenlinnassa

Vaasan hallinto-oikeus kiristää Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradan melu- ja pohjaveden suojausvaatimuksia. Moottoriradan operaattori Pertti Kurki-Suonio on kuitenkin tyytyväinen radan saamaan ympäristölupaan.Hän on yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa valmistellut jo pitkään radan uusimista nykyistä ympäristöystävällisemmäksi - vauhdista ja tapahtumista silti tinkimättä.

urheilu

Hämeenlinna saamassa F4 -osakilpailun – Mika Salo: "Meidän puolelta kaikki on selvää"

Ahveniston moottoriradalla saatetaan ensi vuonna ajaa F4 -osakilpailu. Venäläismiljardööri Boris Rotenberg perustaa ensimmäisen kansainvälisen F4 -moottoriurheilusarjan. Sen osakilpailut ajetaan Venäjällä ja Virossa sekä todennäköisesti Suomessa. Ahveniston lisäksi kilpaa ajettaisiin myös Alastarossa. Radat tarvitsevat vielä hyväksynnän kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) vaatimusten täyttämisestä, kertoo Rotenbergin moottoriurheiluasioita hoitava Mika Salo.

urheilu

Ahveniston helikopterionnettomuus järkytti Suomea 30 vuotta sitten

Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradalla pidetyt rata-autokilpailut keskeytyivät kaamealla tavalla 6.5.1984, kun yleisöä lennättävän helikopterin lentäjä menetti ensimmäisessä laskussaan tuulenpuuskassa kopterin hallinnan. Yleisön sekaan jyrkkään rinteeseen pudonnut kopteri tappoi viisi ihmistä. Loukkaantuneita oli melkein 30. Tuuli oli voimakas, laskeutumispaikka huono ja lentäjäkin koneeseen tottumaton.

Kotimaa

Ahveniston moottoriradan ympäristölupa palautuu lautakuntakäsittelyyn

Hämeenlinnan kaupunki joutuu tekemään lisää ympäristöselvityksiä Ahveniston moottoriradasta. Korkein hallinto-oikeus ei tuonut muutoksia Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen Ahveniston moottoriradan ympäristöluvasta. Jo kaksi vuotta sitten Vaasan hallinto-oikeus ratkaisi, että radan ympäristöluvan tarkistamispäätös perustui puutteellisiin selvityksiin ja asia palautettiin kaupungille.

Ahveniston moottorirata