Meryl Streep: tuoreimmat

Tom Hanks antaisi Suomelle lahjaksi baseball-välineitä, Ed Sheeran puolestaan englantilaista perinneruokaa – saimme valtavasti onnitteluvideoita maailmalta!

Keräsimme maailmalta onnitteluvideoita satavuotiaalle Suomelle ja saimme niitä yli sata kymmenistä eri maista, niin julkimoilta kuin tavallisilta kansalaisiltakin. Pyysimme vastaajia kertomaan, mitä lahjoittaisi omasta maastaan Suomelle. Esimerkiksi näyttelijä Meryl Streep ei kuitenkaan osannut sanoa, mitä Suomelle antaisi – olemmehan hänen käsityksensä mukaan jo nyt maailman onnellisin kansa.

Suomi 100

Lemmenlomalla puhuttelee varttuneempaa väestöä

Niille, jotka ovat olleet pitkässä parisuhteessa, jotkut Meryl Streepin ja Tommy Lee Jonesin tähdittämän Lemmenlomalla elokuvan esittelemistä tilanteista saattavat olla hyvinkin tuttuja. Pitkän yhdessäolon myötä sitä luulee tuntevansa kumppaninsa jo niin hyvin, että jo pienestä eleestä on tietävinään millä tuulella toinen on, tai mitä tämä nyt haluaa. Matkalla tulee kuitenkin myös yllätyksiä, kuten nyt tämän elokuvan kuusikymppisille, joiden elämä ajautuu täyteen kriisiin.

kulttuuri

Sivuosa-Oscar kaikkien aikojen vanhimmalle voittajalle

Parhaan sivuosanäyttelijän Oscarilla elokuvasta Beginners palkitusta 82-vuotiaasta Christopher Plummerista tuli Hollywoodissa järjestetyssä gaalassa vanhin Oscarin koskaan saanut näyttelijä. Meryl Streep sai puolestaan jo kolmannen Oscarinsa napattuaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon roolistaan Margaret Thatcherina. The Artist-mykkäelokuva kahmi viisi palkintoa, muun muassa parhaan elokuvan, parhaan ohjaajan ja miespääosan palkinnot. Myös fantasiaelokuva Hugo sai viisi Oscaria.

viihde

Tähtisadetta Golden Globe -nimityksissä

Elokuva- ja tv-alan Golden Globe -ehdokkaat on julkistettu. Ensi kuussa jaettavat palkinnot ovat raskaan sarjan Hollywood-näyttelijöiden juhlaa: ehdokkaina on tähtiä Brad Pittistä Tom Cruiseen ja Leonardo DiCapriosta Meryl Streepiin ja Angelina Jolieen. Viime vuonna Golden Globe -gaala peruttiin, koska näyttelijät boikotoida juhlaa tukeakseen lakkoilevia käsikirjoittajia. Kriitikot arvelevatkin, että tänä vuonna mukaan haluttiin suuria tähtiä.

viihde