Sirpa Pietikäinen: tuoreimmat

Ekokuluttajalle ei vieläkään pesuainetta omaan pulloon – Tukesille ei kelpaa komission vastaus samoista säännöistä

Suomessa pesuaineita ei saa myydä kaupasta irtomyyntinä asiakkaan omaan astiaan, toisin kuin esimerkiksi Saksassa. Euroopan komissiolta kysyttiin kesällä pesuaineasetuksesta. Sen mukaan irtomyyntiä koskevat samat säännöt kaikissa EU-maissa. Tukesin tulkintaa vastaus ei kuitenkaan muuta. Sen mukaan asia on vielä jatkokäsittelyssä EU:ssa. Kivijalkakauppiasta irtomyynnin pitkä vääntö harmittaa ja turhauttaa.

terveys

Pietikäinen kaipaa uutta puutarhakaupunki Tapiolaa – Vihervuosi avattiin Jyväskylässä

Suomessa ei vielä ole innostuttu viherkattojen rakentamiseen, mutta viherajattelua ei enää pidetä hörhöilynä. Viherympäristöliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen arvioi, että puheet ympäristörakentamisesta otetaan jo pääsääntöisesti vakavasti. Vihervuoden avajaisissa vieraillut Pietikäinen patistelee rakennuttajia ja rakentajia viherrakentamiseen ja toivoo uutta Tapiolaa, viherrakentamisen huippukohdetta.

luonto

Jaakonsaari syyttää Soinia vauvailusta ja sooloilusta: "hallituksen pitää suoristaa rivinsä"

Britannian EU-skeptisen Ukip-puolueen kanssa seurustelu, EU-komission arvostelu Puolan oikeusvaltiokysymyksessä. Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren (sd.) mukaan ulkoministeri Timo Soiniin (ps.) suhtaudutaan hallituksessa uhmaikäisenä vauvana, jolla on erivapauksia. Kollega Sirpa Pietikäinen (kok.) kehottaa pääministeriä tekemään ministereille selväksi hallituksen menettelytavat.

politiikka