Pietari: tuoreimmat

Tältä näyttää keskiaikainen taistelulaji buhurt – sodankäynnin historia kiinnostaa Venäjällä

Erilaiset sodankäyntiin ja historiaan liittyvät tapahtumat ovat Venäjälllä hyvin suosittuja. Kävimme seuraamassa Pietarissa Taistelu Nevalla -tapahtumaa, jossa soditaan ja käydään turnajaisia keskiaikaisissa tunnelmissa. Venäjän keskiaikatapahtumissa nähdään usein buhurtia. Keskiaikainen taistelulaji buhurt syntyi maassa 2000-luvun alussa ja siitä on tullut vuosi vuodelta yhä suositumpi – myös muualla maailmassa. Taistelu Nevalla -tapahtumien kaltaiset festivaalit ovat myös viranomaisten suosiossa, ja niitä tuetaan usein taloudellisesti.

Pietari

Venäjän festivaaleilla puhaltavat uudet tuulet – katso kuvat teknoa, taidetta ja teknologiaa yhdistävältä Gamma-festivaalilta

Pietarin Gamma-festivaali nivoo yhteen musiikkia, taidetta ja teknologiaa jylhissä tehdasmaisemissa. Gammasta on tullut parissa vuodessa yksi Venäjän innovatiivisimmista, mutta myös epätyypillisimmistä tapahtumista, jossa hipsteri-tyyliin pukeutuneet ihmiset tutustuvat videotaiteeseen ja tanssivat antaumuksella kulmikasta teknoa. Kuvat on otettu Stepan Razin -tehtaalla ja Lenfilmin tiloissa.

Pietari