Hyppää sisältöön
Etusivu
Venäjän hyökkäys
Gazan sota
Salibandyn MM-kisat
Hae
Valikko
Hae Ylen sisältöjä
Venäjän hyökkäys
Gazan sota
Salibandyn MM-kisat
Etusivu
Uutisia lyhyesti
Tuoreimmat
Urheilu
Sää
Paikallisuutiset
Kotimaa
Ulkomaat
Politiikka
Talous
Kulttuuri
Tiede
Luonto
Oppiminen
Kolumnit
Uutiset viittomakielellä
Selkouutiset
Uutisluokka
Elävä arkisto
Teksti-TV
TV-opas
Radio-opas
RSS-syötteet
Yle Areena
Sarjat. Podcastit. Suorat.
Svenska
Sápmi
News
Новости
Новини
Uudizet karjalakse
Lähetä uutiskuva tai -video
Asiakaspalvelu
Ylen yhteystiedot
Uutisten yhteystiedot
Evästeasetukset
Sulje valikko
Broilerit
Yritykset
HK-Scan aikoo aloittaa broilerinlihan viennin Kiinaan
14.11.
Maatalous
Oskari Vuorenmaa, 26, aikoo elää maataloudesta, mutta omilla ehdoillaan – juuri se voi olla elinehto ruuantuotannon jatkumiselle
20.10.
39 kommenttia
Maatalous
Tomi Ahosen lehmät rakastavat turvekylpyjä, mutta kiistanalaiselle kuivikkeelle olisi pian löydettävä korvaaja
19.9.
38 kommenttia
Terveys
Broileritila on kuin jättimäinen keskoskaappi – hygienia on jo nyt tarkkaa, mutta aina voi parantaa: ”Lintuinfluenssatilanne on vakava”
18.7.
Ruoka
Kanojen tarttuva keuhkoputkentulehdus on levinnyt jo kymmeniin kanaloihin – rokottamisesta kohutaan turhaan, sanoo liitto
15.6.
20 kommenttia
Ruoka
Kanan suolaus vaatii veden – ja siitä on kerrottava kuluttajalle
2022
Luonnonmukainen maataloustuotanto
Luomutuotantoon siirtyminen tuotantoeläinten kohdalla on hidasta
2022
Satakunta
Jopa viidennes broilereista kuoli eurajokelaisessa kasvattamossa, syyksi kerrotaan ilmanvaihdon pysähdys
2022
Tuottajahinnat
Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja: Kahden kriisin puristuksessa ei ruoan hinnan nousulta voi välttyä
2022
HK-Scan
Etelä-Korea on hyväksynyt siipikarjan lihan tuonnin Suomesta – HK-Scanin Rauman yksikkö on jo valmiina uuteen aluevaltaukseen
2022
Valokuvaus
Kirjekyyhkyt olivat ilmakuvauksen pioneereja – Valokuvataiteen museo avasi remontin jälkeen näyttelyn ihmisen ja linnun suhteesta
2021
Turvetuotanto
Broilerikasvattamoiden vaihtoehdot vähissä, kun turpeennoston vähentyessä uhkaa kuivikepula – tuottaja: "Kookospuu kasvaa vähän huonosti Keski-Nurmossa"
2021
33 kommenttia
Kotimaa
Suomalaiset syövät nyt eniten broileria ja kalkkunaa, mutta siipikarjanlihan tuottaja ei kulutuksen kasvusta pääse nauttimaan
2021
Grillimakkara
Tirisevä grillimakkara on joka juhannuksen horjumaton suosikki – tänäkin juhannuksena myynti kolminkertaistuu, kertovat lihatalot
2021
Investoinnit
Atrian jätti-investointi rakentuu kolmen vuoden aikana Nurmoon
2021
Eurajoki
KHO: Eurajoen broilerikasvattamon tuotannon laajennus uudelleen käsittelyyn
2021
Ruoat
Tältä maistuu Suomessa myyntikiellossa oleva pihvi – Näyttääkö tulevaisuuden ruokalautanen tältä?
2021
76 kommenttia
Marttila
Marttilan suuri broilerikasvattamo kasvattaa rajusti tuotantoaan
2021
Tulipalot
Suuri broilerihalli tuhoutui tulipalossa Eurassa – hallissa ei ollut eläimiä
2020
Siipikarjan liha
Atrian jätti-investointi siipikarjatehtaaseen on jo herättänyt laajentamishalut broilertiloilla – "Se tuo jatkuvuutta yli sukupolvien"
2020
Tuotantoeläimet
Vanhassa navetassa on 100 kanin valtakunta, eikä yksikään päädy lemmikiksi: "Haluamme kertoa avoimesti, mitä täällä tapahtuu"
2020
Ympäristörikokset
Maastoon kaadettujen broilerinraatojen alkuperä yhä epäselvä – Poliisi jatkaa tutkintaa
2020
Tulipalot
Maatilan lämpökeskus palo korjauskelvottomaksi Eurassa – tuli uhkasi broilerin tuotantotiloja
2020
Ruoka ja juoma
Mitä suomalaiset söivät vuonna 2019? Broileri maistuu entistä useammin, maitoa juodaan aina vain vähemmän, kaurabuumi jatkuu
2020
10 kommenttia
Lihankulutus
Lihaa kului Suomessa vähemmän kuin edellisvuonna – Miksi sika yhä ohittaa kanan usealla kärsänmitalla?
2020
30 kommenttia
Eläimet
Pekka Juntin kolumni: Sinäkin aiheutat eläimille kärsimystä ja kuolemaa
2020
123 kommenttia
Ilmasto-Jenni
"Ribsejä ja hampurilaista tekisi mieli" – Susana Bincl ja Jarmo Kolivuori söivät viikon WWF:n ruokasuosituksen mukaan
2020
13 kommenttia
Kotimaa
Listeriabakteeria mahdollisesti sisältäviä valmisleipiä vedetään markkinoilta – koskee useita tuotteita
2019
Liharuoat
Lapin yliopistolla tarjoillaan lihaa jatkossakin
2019
Ilmastonmuutos
Opiskelijaravintola luopuu naudanlihasta, ja päätös harmittaa tuottajia: "Nauta pystyy pelastamaan näköjään lentomatkailun ja kaiken muun"
2019
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta
Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe lopettaa naudanlihan käytön – Atria: Hämmentävä ja surullinen päätös
2019
Kasvisruokavaliot
Emmi Nuorgamin kolumni: Keskustelu ruokavalioista on liian tunnepitoista
2019
110 kommenttia
Siipikarja
Broilerinlihan suosion kasvu on tasaantumassa – tilat yhä valmiita lisäämään tuotantoa
2019
Seinäjoki
Lisääntyvä kanansyönti kasvattaa myös broileritiloja – 150 000 lintua ei ole enää harvinaisuus
2019
Kasvisruoat
Olisiko Suomi valmis kasvispitoisempaan ruokaan? Liha on monille intohimo, mutta asiantuntijat huomaavat arvojen myös muuttuneen
2019
202 kommenttia
Kananliha (liha)
Kanasta tuli kansallisruoka: Suomalaiset syövät kanaa yhä enemmän ja enemmän – broilerinlihan kulutus on yltämässä taas uuteen ennätykseen
2019
Suomalainen keittiö
Vatsat täyttyvät nyt tavalla, jota aiemmat sukupolvet ihmettelisivät – Näin liha valloitti suomalaisten lautaset
2019
61 kommenttia
Kotimaa
Euroopan eläinoikeusjärjestöt vaativat Sodexolta parempaa broilerien kohtelua
2019
Salmonella
Siipikarjaliitto poikastiloihin iskeneestä salmonellasta: “Kananmunia ja broilerinlihaa voi syödä edelleen huoletta”
2019
Ruoat
MTK ihmettelee WWF:n ruokasuositusten vähäisiä kananmunia: ”Kananmunahan on ihan mahtava muna”
2019
Näytä lisää
.
.