Ilmianto: tuoreimmat

Ruohonen-Lerner: Ilmiantajia pitäisi suojella ja palkita – ei syyttää ja tuomita

Väärinkäytöksiä paljastavia ilmiantajia pitäisi suojella ja palkita - ei syyttää ja tuomita. Yksi tehokas tapa suojella heitä on tarjota mahdollisuus nimettömään ilmiantoon. Pelkästään tieto siitä, että henkilökunta voi ilmoittaa kaikissa työpaikoissa väärinkäytöksistä eteenpäin, hillitsee korruptiota. Tämä olisi helppo ja halpa tapa ennaltaehkäistä rikoksia, kirjoittaa europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner kolumnissaan Yle Rovaniemelle.

ilmianto

Suomalainen lastensuojelu: Lasten suojelemista vai voittoa tavoittelevaa liiketoimintaa?

Kodin ulkopuoliseen hoitoon on sijoitettu Suomessa paljon lapsia. Samaan aikaan sosiaalityöntekijöiden koulutus ja sijoituspaikkojen valvonta on puutteellista. Erään kriitikon mukaan suomalainen lastensuojelu ei toimi osin siksi, että vallalla on ilmiantokulttuuri ja sosiaaliviranomaisilla rajaton valta. Ja siksi, että sijoitetuista lapsista maksetaan isot rahat. Yle Newsin toimittaja Denise Wall keräsi maahanmuuttajaperheiden kokemuksia lastensuojelusta.

Kotimaa

Maahanmuuttajat huolissaan rasismin noususta Ylivieskassa – kaupunginjohto tuomitsee jyrkästi rasismin

Ylivieskan afrikkalaiset vetoavat kaupunkiin ja poliisiin turvallisuutensa puolesta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja vetoaa kaupunkilaisiin, että ongelmasta keskusteltaisiin kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa. Vetoomuksen Ylivieskan kaupungille ja poliisille jättäneet afrikkalaistaustaiset ihmiset ovat tulleet Ylivieskaan työn ja opiskelun vuoksi, eivät pakolaisstatuksella.

Kotimaa