Liikennevakuutus: tuoreimmat

Liukas keli yllättää yhtä lailla kotimaiset ja ulkomaiset kuskit - ulkomaalaiset eivät erotu onnettomuustilastoissa

Kolmen keskieurooppalaisen opiskelijan kuolemaan johtanut kolari Ivalossa oli hyvin poikkeuksellinen. Talviolosuhteisiin tottumattomien ulkomaalaisturistien ulosajot ovat Lapissa tuttuja, mutta kuolonkolareita tapahtuu korkeintaan kerran vuodessa. Koko Suomen kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa ulkomaalaiskuskien osuus on 7 prosenttia, mikä suurin piirtein vastaa heidän osuuttaan liikenteessä.

Kotimaa

Yle korjaa juttua liikennekuolemista: Merkittävä osa uusien autojen omistajien liikennekuolemista on sairauskohtauksia

Yle julkaisi maanantaina uutisanalyysin Onko uudella autolla ajavan riski kuolla liikenteessä jo lähes olematon? Uutista varten Yle pyysi Liikennevakuutuskeskukselta tiedot vuoden 2014 henkilö- ja pakettiautoissa kuolleista poissulkien sairauskohtauksien vuoksi menehtyneet. Tietokonehaussa tapahtuneen virheen vuoksi tiedot sisälsivät kuitenkin myös sairauskohtaukset. Ero on sen verran suuri, että juttu korjataan uusia tietoja vastaavaksi.

Kotimaa

Juhannusruuhkassa ohi voi vilahtaa viisi rattijuoppoa ja toista tuhatta kaaharia tunnissa

Jos ohi pyyhältää lähes 4 000 autoa tunnissa, joukossa on viisi rattijuoppoa ja 25 alkoholia maistellutta. Puolet ajaa ylinopeutta. Parisataa on unohtanut turvavyön ja lähes 400 kuskia puhuu kännykkään. Tarkastelimme erilaisten riskikuskien todennäköistä määrää liikennevirrassa kuudella vilkkaalla tieosuudella. Valitsimme ajankohdaksi juhannusaattoa edeltävän päivän vuodelta 2014.

Kotimaa