Sikarit: tuoreimmat

"Sijoittaminen ei ole sikarikkaiden touhua, vaan ihan tavallisten ihmisten" – sijoitusneuvojan ensimmäisen osakeostoksen saneli fiilis

Pohjois-Kymen Osakesäästäjien puheenjohtaja Satu Temonen sijoitti ensikerran, kun hän oli kesätöissä pankissa. Hänen ensimmäisen varsinaisen osakeostopäätöksensä saneli fiilis. Aloittelevalle sijoittajalle Temonen suosittelee omien tuottotavoitteiden pohtimista. Nordean pääekonomisti Aki Kangasharjun mukaan kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin.

talous

Säveltäjämestarin 150-vuotisjuhla synnytti markkinoille Sibelius-humidorin, pahviteatterin, räsymatot ja tortun

Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen juhlavuosi 2015 tuo markkinoille nipun uusia Sibelius-tuotteita musiikin jatkeeksi. Hämeenlinnassa avautuu elokuun loppuun mennessä Sibelius Center, joka tarjoaa elämysten, tarinoiden ja tiedon lisäksi näyttelyjä, esittelyjä, pieniä konsertteja sekä Sibelius-myymälän. Säveltäjän juhlavuosi kiinnostaa maailmallakin - juhlavuoden 2015 kalenteria on haluttu heti Singaporeen asti.

kulttuuri

Nettikeskustelijoita ilahdutti luontoarvojen nouseminen brändityöhön

Suomen maabrändivaltuuskunta esittää, että luomuruoan osuus suomalaisesta maataloudesta olisi vähintään puolet vuoteen 2030 mennessä. Ryhmä toivoo myös, että Suomen vesistöt olisivat juomakelpoisia vuoteen 2030 mennessä. Nettikeskustelijat ovat ilakoineet brändityöryhmän aikaansaannoksilla. Kommentoijat eivät jaksa uskoa luomuruoan yleistyvän, mutta ympäristöteemojen nostoa pidetään hyvänä ideana.

Kotimaa