Liikuntatapahtumat: tuoreimmat

Kesä tuo maratoneja, triathloneja ja pyöräilytapahtumia – mikä motivoi osallistumaan?

Suomessa riittää keväisin ja kesäisin erilaisia kuntoilutapahtumia. Juoksutapahtumien lisäksi järjestetään myös muita kestävyysliikuntatapahtumia kuten pyöräilykisoja, triathloneja ja suunnistuksia. Asiantuntijan mukaan syitä osallistumiselle on monia: yhtä motivoi esimerkiksi sosiaalinen puoli, toista liikunta itsessään. Saattaapa maratonista selviytyminen myös kasvattaa itseluottamusta.

terveys

Yle Femin Tähtäimessä triathlon -kuvaukset täydessä vauhdissa

Reilun kuukauden ajan neljä uskalikkoa on kokenut paljon uutta elämässään. He ovat joutuneet tottumaan kameran valvovaan silmään. Heidän kuntoaan on testattu ja lääkäri on tarkastanut heidän terveytensä. He ovat ottaneet osaa harjoituksiin, jollaisia yksikään heistä ei ole aiemmin kokenut. Kyse on triathlonkisoihin valmistautumisesta tv-ohjelmassa. Mukaan ovat uskaltautuneet Seinäjoella asuva Anna Kultalahti, 40, Vaasassa asuva Marcus Långs, 36, Sandra Sundvik, 26, Mustasaaresta sekä Pedersöressä asuva Stig Andersson, 62.

media

Jukola on Suomen suurin liikuntatapahtuma ja maailman suurin viestisuunnistustapahtuma

Salpa-Jukolan varsinainen ilmoittautumisaika päättyi tiistaina 17.5. Nyt kilpailuun on ilmoittautunut 14 643 suunnistajaa. Venla-joukkueita on ilmoittautunut 1069 ja Jukola-joukkueita 1481. Ilmoittautuneet joukkueet edustavat 19 eri maata. Viime vuonna järjestettyyn Kytäjä-Jukolaan osallistui ennätykselliset 15 309 ja toissavuoden Mikkeli-Jukolaan 14 115 pihkaniskaa. Jälki-ilmoittautuminen jatkuu aina 10.6. asti, joten järjestäjien tavoittelema uusi osallistujaennätys on vielä mahdollinen.

urheilu