Anoreksia: tuoreimmat

Tyttären diagnoosista tuli kupla, jonka rohkea äiti halusi puhkaista: "Kun joku perheestä sairastuu, koirankin elämä muuttuu"

Loviisa Heikinheimo on anorektikon omainen, ja siihen rooliin olisi myös helppo jäädä. Vaatii tarmoa ja tahtoa olla myös muiden lasten äiti, miehensä puoliso ja työntekijä. Omaisen virkistyspäivässä on parasta valmis ruokapöytä ja sauna sekä puheet, jossa kaikkea ei tarvitse toiselle selittää. Vertaistuki toimii silloin, kun tärkein jää rivien väliin eikä kaikkea tarvitse sanoittaa.

terveys

Kuihtuminen kuntosalilla oli himoharjoittelijan hiljainen avunhuuto – "Raja terveen ja sairaan välillä on hyvin häilyvä"

Syömishäiriöön puuttuminen on vaikeaa, koska aihe on arka. Kuntosaleilla syömishäiriötä sairastavan harjoitteluun joudutaan toisinaan puuttumaan. Ääritapauksissa harjoittelu joudutaan jopa kieltämään. Anoreksiaa sairastaneen Venla Rydenfeltin mielestä syömishäiriöitä voitaisiin ennaltaehkäistä kuntosaleilla niin, että suorittamisen sijasta keskittyttäisiin terveelliseen elämään.

Kotimaa