Välipalat: tuoreimmat

Nuoret opettelevat itse tekemällä syömään oikein – urheilijalle jopa 7 ateriaa päivässä

Kokkolan Marttojen keittiössä on kuhinaa. Pöytien ääressä häärää nuoria urheilijoita Jymyn joukkuevoimistelijoista. Ilmassa on puheen sorinaa, sipulinkuorijan silmien vetistystä, keskittynyttä raastamista, kuorimista ja pilkkomista. Suussa jo maistuu kohta valmistuva herkku marjasmoothie ja ihanalta näyttävä itse tehty energiapatukka. Uuni lämpenee, neuvoja kysellään, valkosipulin kuoriminen osoittautuu yllättävän haasteelliseksi. Illan aikana valmistuu monenmoista mukavaa välipalaa, itse tehden ja taatusti terveellisesti.

Kotimaa

Saksalaisdokumentti paljastaa, mihin perunalastujen ahmiminen perustuu – 35 prosenttia rasvaa, 55 hiilihydraatteja 

Perunalastuja pystyy tunnetusti syömään, vaikkei olisi nälkä. Sipsien ainesosat tuottavat aivoissa mielihyvää, jonka vuoksi syöjä ei usein lopeta ennen kuin viimeinenkin muru on syöty. Saksalaisdokumentista selviää, että sipseissä ainesosat, muotoilu ja rapsahtava ääni on rakennettu niin, että niitä syötäisiin mahdollisimman paljon. Maku voi olla täysin toissijainen.

terveys