Lenita Toivakka: tuoreimmat

Timo Harakka: Lenita Toivakka perusti verosuunnitteluyhtiön Belgiaan – minulla on mustaa valkoisella

Kansanedustaja Timo Harakka (sd.) kiskaisi keskiviikon A-studiossa yllättäen paperinipun povaristaan ja sanoi niiden todistavan, että ministeri Lenita Toivakka (kok.) on Suomen osakeyhtiölain mukaan vastuussa belgialaisen verosuunnitteluyhtiön perustamisesta. Harakan yllättävä ulostulo oli jatkoa eduskunnassa eilen nähtyyn välikohtaukseen, jossa Lenita Toivakka syytti Harakkaa valehtelusta.

A-studio

110 000 uutta työpaikkaa – Miten hallitus aikoo saavuttaa tavoitteensa? Suora lähetys kello 11.55

Ministerit Olli Rehn, Jari Lindström ja Lenita Toivakka kertovat tänään toimista, joilla hallitus aikoo edistää yrittäjyyttä ja vahvistaa työllisyyttä. Huomio on tästä eteenpäin työllisyyttä lisäävissä toimissa, pääministeri Juha Sipilä on todennut. Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana ja sen jälkeisessä nettilähetyksessä Suomen Yrittäjien ekonomisti kommentoi hallituksen esittelemiä linjauksia.

Kotimaa

Valtava hoitoremontti edessä – miten terveyskeskuksessasi pääsee nyt lääkäriin ja miten maakunnallesi käy?

Hallitus haluaa Suomeen 18 itsehallintoaluetta, mutta vain 15 sote-aluetta. Erotus on kolme, mutta heikoimpia alueita on kuusi. Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikanto arvioi, millä perusteella hallitus tekee aluevalinnat. Yksi syy hoitoremontille on se, että lääkärille pitää päästä nopeammin. Katso Ylen sote-koneesta, kuinka pitkä jono on omaan terveyskeskukseesi tällä hetkellä.

Kotimaa