Kannu: tuoreimmat

Nälkä – Mikä ihana tekosyy ottaa suunnaksi Porvoo

Porvoolla on kunnianhimoinen tavoite: hankkia maine Suomen virallisena ravintolapääkaupunkina. Viimeisen viiden vuoden aikana uusia ravintoloita on avattu vanhassa kaupungissa liki joka kortteliin. Kannuksia titteliin hankitaan parhaillaan käynnissäolevassa SMAKU – Taste of Porvoo -tapahtumassa, joka päättyy lauantaina 27.8. Ruokakarnevaalissa 14 porvoolaista ravintolaa esittelee kulinaristeille ja sellaisiksi haluaville ruokalistojensa parhaita annoksiaan viiden euron hintaan. Poimi tästä vinkit Porvoon herkkujen äärelle.

Kotimaa

Kaija ja Ilkka Erkkilä tekevät puhdasta jälkeä kaduilla – ja Englannissakin miljoona brittiä siivoaa kulmia talven roskista

Kaija ja Ilkka Erkkilä keräsivät aamulenkillään lauantaina "take away ruokapakkauksia", oluttölkkejä, tupakantumppeja ja erilaisia papereita ja pusseja Hämeenlinnan Verkatehtaan kulmilta. Erkkilät ovat Suomen tunnetuin roskatutumista vastaan toimiva pienryhmä. Maailmalla vuoden 2016 suurin katuroskien siivouskampanja on Englannissa. Miljoona brittiä on lupautunut tänä keväänä kerämään roskia saarivaltakunnasta. Kuningattarensa tulevia 90-vuotissyntymäpäiviä varten.

Hämeenlinna

Oiva Toikka: Lasiteoksissa pitää näkyä kompuroinnit ja kommellukset

Oiva Toikan lasiveistoksia on esillä Galerie Forsblomilla Helsingissä perjantaista lähtien. 83-vuotias suunnittelija ja taiteilija ei halunnut pitää näyttelyä laisinkaan, mutta gallerian kannustuksella luonnoksista syntyi lasiveistoksia Italiassa. "Uniikkiteokset ovat harmittomampia, ne ovat henkilökohtainen rötös. Mutta jos tekee teolliseen tuotantoon huonon esineen, se on minusta se on vähän siivotonta", vertaa Toikka veistosten ja muotoilun suhdetta.

kuvataide