Työllistämispalvelut: tuoreimmat

Tutkimus: Moni työkyvytön voisi tehdä töitä oikealla kuntoutuksella – asenteet koventuneet vähempiosaisia kohtaan

Moni työkyvyttömiksi todetuista pitkäaikaistyöttömistä voisi tehdä töitä, jos heidän tilanteensa vain arvioitaisiin tarpeeksi laaja-alaisesti. Nyt heidät määritellään vain sairauksien näkökulmasta. Tällaiseen tulokseen on tullut perjantaina Oulun yliopistossa väitellyt kuntoutuslääkäri Raija Kerätär. Hänen mukaansa myös yhteiskunnan asenteet huonompiosaisia kohtaan ovat selvästi koventuneet.

terveys

Tutkija: Maahanmuuttajien erillisiä hyvinvointipalveluita ei pitäisi rakentaa lisää

Tutkijan mukaan julkisissa hyvinvointipalveluissa ei voida loputtomiin luokitella ihmisiä taustan mukaan. Maahanmuuttajien omat erilliset palvelut ovat olleet tarpeellinen välivaihe, kun Suomi on sopeutunut monikulttuurisuuteen. Jatkossa olisi kuitenkin mietittävä tarkkaan, milloin niitä tarvitaan. Tavallisia peruspalveluita olisi kehitettävä niin, että ne vastaavat yhä moninaisempia tarpeita.

Kotimaa

Työministeri Lindström: Microsoftin irtisanomisten kustannukset voivat olla jopa kymmeniä miljoonia

Microsoftilta irtisanottujen tukemiseen etsitään rahaa kolmesta lähteestä. Hallitus esittää syksyllä lisäbudjetissaan kohdennettua työllisyysrahaa. Myös Microsoft on luvannut kantaa yhteiskuntavastuuta lakisääteisiä vaatimuksia enemmän. Lisäksi rakennemuutokseen haetaan tukea Euroopan globalisaatiorahastosta. Työministeri arvioi, että kaikkiaan rahaa saatetaan tarvita jopa kymmeniä miljoonia.

politiikka