Eettinen ohjenuora: tuoreimmat

Forssassa valtuutetut sopivat "likapyykkipykälästä" jolla rajoitetaan erimielisyyksien riepottelua medioissa

Poliittis-moraaliseen Forssan valtuustosopimukseen on kirjattu suositus siitä, ettei valtuutetun sovi pestä likapyykkiään tiedotusvälineissä. Sopimus ei rajoita sananvapautta, arvioi Suomen Kuntaliiton kehittämispäällikkö Markus Pauni. Paunin mukaan valtuutettujen pitäisi sopia keskinäiset erimielisyytensä kasvokkain tai seminaareissa kuin puida niitä julkisuudessa. Mielipiteen julkituomiseen ei valtuustosopimus kuitenkaan ota kantaa.

politiikka

Keskustapiirin ehdokassopimus pikavauhtia unholaan - päätöstä luonnehdittu "järjen voitoksi"

Keskustan Pohjois-Karjalan piirin reilu viikko sitten pikavauhdilla valmistelema ja lanseeraama ehdokassopimus kuopattiin yhtä pikaisesti viikonloppuna puoluehallituksen kokouksessa Kuopiossa. Keskusta päätti laatia erillisen eettisen ohjeistuksen koko puolueelle tuleviin euro- ja eduskuntavaaleihin. Pohjois-Karjalan piiri ilmoitti päätöksen jälkeen, että uusi ohjeistus tekee piirin oman sopimuksen tarpeettomaksi. Päätöstä on luonnehdittu sosiaalisessa mediassa "järjen voitoksi".

Kotimaa

Pohjois-Karjalan keskustan ehdokassopimus: Eettinen ohjeistus vai änkyrän suukapula?

Keskustan Pohjois-Karjalan piiri halua ennaltaehkäistä poliittiset möläytykset ja solvaukset. Keskustapiiri on hyväksynyt ehdokassopimuksen, jossa määritellään pelisäännöt tuleviin eduskuntavaaleihin 2015. Sopimuksen allekirjoittavat ehdokkaat sitoutuvat muun muassa kunnioittamaan toisiaan ja kaikkia väestöryhmiä. Esimerkiksi toisen kepulaisen ehdokkaan julkinen nimeltä kritisoiminen voi tuoda potkut ehdokaslistalta tai 5000 euron sakot.

Kotimaa