Palvelun laatu: tuoreimmat

Uusi palvelutalo kokeilee Vaasassa, saavatko vanhukset parempaa hoitoa vähemmällä väellä: "Ei siellä oikein hyvin mene"

Vaasalainen vanhusten palvelutalo Himalaja on mukana valtiovarainministeriön kuntakokeilussa, jossa haetaan uudenlaisia toimintamalleja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että palvelun laatu saataisiin säilymään tai jopa paranemaan, vaikka henkilökuntaa on vähemmän. Huolta on herättänyt erityisesti yövuoroissa työskentelevien hoitajien vähentynyt määrä.

Kotimaa

Harva on vaihtanut terveyskeskusta – mahdollisuus pitää silti yksiköt varpaillaan

Terveyskeskusta on vaihtanut Keski-Pohjanmaalla vain kymmenkunta asiakasta sen jälkeen, kun laaja valinnanvapaus kiireettömän hoidon valinnassa astui voimaan vuodenvaihteessa. Vaihdot on tehty käytännöllisyyssyistä eikä liikenteen uskota suuremmin lisääntyvän. Terveyskeskuksissa tilannetta kuitenkin seurataan, sillä myös palvelun laatu ja saatavuus voivat saada asiakkaan kääntymään toisen keskuksen puoleen.

terveys

Lapin ensi- ja turvakodin etäpalvelu palkittiin

Lapin ensi- ja turvakodin Visioverkko-toimintamalli on saanut vuoden 2013 Innopalkinnon. Etäyhteydellä toteutettu työskentelytapa helpottaa perheiden tulemista ensikotiin ja auttaa äitiä valmistautumaan vanhemmuuteen ja luomaan myönteistä suhdetta vauvaan jo odotusaikana. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon valtiosihteeri Pia Pohja luovutti Innopalkinnon toiminnanjohtaja Pirjo Kairakarille tiistaina Innomarkkinoilla Helsingissä.

turvakodit