Matkailu maailmalla: tuoreimmat

Miten Suomessa voi viettää unohtumattoman kesäloman, maailmanmatkaaja Riku Rantala?

Jos Madventuresista tuttu seikkailija Riku Rantala saisi täysin vapaasti valita, miten kesäänsä viettäisi, hän lojuisi riippumatossa ja lukisi kirjoja mökillä Suomessa. Rantala kehottaa kesälomalaisia tutkimaan omaa kotikaupunkia, sillä niinkin voi löytää hienoja paikkoja ja saada elämyksiä. Kasvokkain on juttusarja, jossa esitellään joka lauantai ajankohtaiseen teemaan liittyvä henkilö.

matkailu

"Hulluja nuo japanilaiset" – pihtiputaalaiset pelastivat maailmanympärimatkaajan pakkasesta ja perustivat tukiryhmän Facebookiin

Pihtiputaan ohi ei yksikään vieras kulkija pääse ilman suurta ja sydämellistä vieraanvaraisuutta. Muutama viikko sitten pihtiputaalaiset kunnostautuivat hoivaamalla Suomeen jäänyttä kattohaikara Joppea. Keskiviikkoiltana Tiina Pasanen huomasi Nelostien varressa nuoren miehen farkuissaan pyörä ja suuri varustemäärä levällään. Nyt 19-vuotiasta Satoru Yamadaa autetaan matkanteossa joukolla ja sosiaaalisen median voimalla.

ilmiöt

Minna on kohta nopein maapallon kiertänyt naismotoristi

Riihimäkeläinen kanttori Minna Jokinen on maailmanympärimatkallaan ajanut moottoripyörällään jo 19 000 kilometriä läpi Venäjän, Aasian ja Kanadan. Edessä on lomamatkapyöräily Yhdysvalloissa sekä paluu läpi Euroopan. Kaikki on mennyt odottamattoman hyvin, mutta voimille ottaa, hän sanoo. Kotiin palattuaan hän on ensimmäinen suomalainen maapallon moottoripyörällä kiertänyt nainen, ja samalla sen nopeimmin yksin tehnyt nainen maailmassa.

ilmiöt