Suomen joukkue valmiina maailman merkittävimmän kokkikilpailun finaaliin – takana on kahden vuoden valmistautuminen ja satojen tuhansien eurojen budjetti Tryffelin ja kaviaarin käyttö kisa-annoksissa on nyt ensi kertaa kielletty.gastronomia27.1.
Allergikot syyttävät ravintoloita lukuisista virheistä ja hengenvaarallisista annoksista: "Perusasioista ei ole mitään käsitystä"Sadat Ylen kyselyyn vastanneet kokevat, ettei ravintoloissa suhtauduta erityisruokavalioihin tarpeeksi vakavasti.erikoisruokavaliot2018
8 syytä, miksi työttömät ja työpaikat eivät löydä toisiaanJos samalla alalla on paljon työttömiä ja avoimia paikkoja, miksei niitä saada täytettyä? Työtunteja tarjotaan liian vähän tai ehdot ovat surkeat, perustelee moni työtön.A-studio2016
Video: Skumpparobotti korvaa tarjoilijan – nähdäänkö se joskus Linnan juhlissa?Sillä on kolme sormea ja se kaataa skumppaa. Vastavalmistuneet ravintolakoulu Perhon opiskelijat eivät ole huolissaan työpaikoistaan, sillä robotti ei koskaan voi korvata tärkeintä ravintolakokemusta: hyvää asiakaspalvelua.robotit2016
Nuoret haluavat voileipäkakun yhä juhlapöytäänsäPerinteiset herkut pitävät pintansa juhlapöydässä. Joulun lisäksi alkukesän valmistujaiset ja etenkin ylioppilasjuhlat työllistävät noutomyyntiä tarjoavia keittiöitä ja leipomoita. Juhlapöydän perusvaruste on vuodesta toiseen voileipäkakku. Kotimaa2016
Sima pitää valmistaa nyt – ravintolakoulun ohjeilla ensikertalainenkin onnistuuKotitekoinen sima valmistuu vapuksi, kun sen tekee nyt. Ravintolakoulu Perhon neuvoilla perinteinen sima onnistuu aloittelijankin keittiössä. Kokeneemmat simanvalmistajat voivat kokeilla uusia mausteita.ilmiöt2016
Hyvän sinapin salaisuus: Maku ja rakenneHyvän sinapin maun salaisuus ei olekaan sinappijauheessa, kertoo ruokatuotannon lehtori Sampo Kantele.Ylen aamu2016
Lappi A la carten isä Tapio Sointu on kuollutLappilaisen ruokakulttuurin vaalija, rovaniemeläinen keittiömestari Tapio Sointu on kuollut. Sointu teki pitkän ja ansiokkaan uran keittiöalan opettajana. Hän pani myös alulle Lappi A la Carten, joka on tutustuttanut Lapin ruokaperinteeseen Suomessa ja ulkomailla.À la carte2016
Näin saat keittiöveitset teräviksi – katso videolta ammattilaisen vinkitErilaisten teräslaatujen vuoksi japanilaiset ja eurooppalaiset veitset kannattaa teroittaa eri kulmassa. Ammattilaisen mielestä laadukas veitsi voi kestää eliniän.Kotimaa2015
Tosi-tv innostaa kokiksi nollatasolta – osa opiskelijoista ei ole koskaan käynyt ravintolassaTelevision kokkiohjelmat vetävät nuoria kokkikouluihin. Opiskelijoiden taidot ovat usein kuitenkin vähäisiä, koska keittiötaitoja ei opetella kotona. Kotimaa2015
Näin pilkot kasvikset oikeinKasvisten pilkkominen on tarkkaa puuhaa, jossa maltti on valttia. ”Ei kannata matkia sitä, mitä kokkiohjelmissa näkee”, sanoo Ylen aamu-tv:ssä vieraillut ravintolakoulu Perhon lehtori Akis Staboulis.Ylen aamu2014
Perho haaveilee soivasta ruokarekastaNuorten kiinnostus ravintola-alaa kohtaan näkyy Helsingin ravintolakoulu Perhossa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt koululle 80 opetuspaikkaa lisää. Parissa vuodessa opiskelijamäärä kasvaa 550:een.Ravintola Perho2014
Kokkiopiskelijat kannustavat silakan syöntiinSilakka ui yhä harvemmin suomalaisten ruokapöytiin. Sitä syödään enää muutama sata grammaa henkeä kohti vuodessa. Silakan käyttöä edistetään kokkiopiskelijoiden kehittämillä ja valmistamilla uusilla kalaruuilla Helsingin perinteisillä silakkamarkkinoilla.Kotimaa2013
"Suomen ravintolapalvelut hyvää eurooppalaista tasoa"Ravintola-alan ammattilaiset toivovat, että asiakkaat antaisivat yhä useammin palautetta suoraan paikan päällä ravintolassa - on palaute sitten posiitivista tai negatiivista.Kotimaa2013
Slow food: Maukas, puhdas ja reiluItaliasta Suomeen levinnyt Slow food -liike on vastaisku tämän päivän pikaruokakulttuurille. Liikkeen perusajatuksena on valmistaa ruoka rauhallisesti puhtaista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista.Kotimaa2011
Ravintola Perho evakuoitiin HelsingissäRavintola Perho evakuoitiin Helsingissä lauantai-iltana tulipalovaaran takia. Ravintolan keittiön rasvakeitin syttyi palamaan. Tapahtuma-aikaan ravintolassa oli yhteensä noin 40 henkilöä.Kotimaa2011
Raju riita opettajien pätevyydestäOpetusministeriö haluaa saada jo vuodenvaihteessa voimaan vuosia valmistellun asetuksen, joka alentaisi ammattikoulun opettajien pätevyysvaatimuksia. Elinkeinoelämä kehuu järkevästä joustosta, opettajien etujärjestö syyttää ammattitaidon alennusmyynnistä.Kotimaa2010
Keravalla pannaan olutta opiskelijavoiminKeski-Uudenmaan ammattiopiston tiloista Keravalta löytyy panimo, jossa opiskelijat paneutuvat oluenteon saloihin. Kemian opiskelijoille tarkoitettu kurssi kiinnostaa niin opiskelijoita kuin työnantajiakin.olut2010
Trumpin oma oikeusministeriö tyrmäsi hänen väitteensä FBI:n politisoitumisesta: "Venäjä-tutkintaa ei aloitettu poliittisista syistä"Oikeusministeriö löysi kuitenkin Venäjä-tutkinnasta useita puutteita.Donald Trump20:43
"Virkamiesten vastaus näytti siltä, että emme voi tehdä mitään" – Ylelle vuodettu ministeriön sisäinen viesti vierittää syytä al-Hol-kiistassa virkamiesten päälleUlkoministeriön sisäisen viestin mukaan kiistassa on kyse "vakavasta näkemyserosta". Viestin on allekirjoittanut alivaltiosihteeri Pekka Puustinen.Syyria18:41
Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työriidan sovittelu jatkuu ensi viikollaVientialojen liittojen kolmipäiväinen lakko alkoi tänään.lakot22:04