Roukalahti, Liperi: tuoreimmat

Pohjois-Karjalassa saa nyt kairata jäätä yli puolikin metriä – jäät tavanomaista paksumpia

Jäät ovat Pohjois-Karjalassa nyt keskimääräistä paksumpia. Esimerkiksi Pielisellä jään paksuus on jopa seitsemään senttiä suurempi kuin keskimäärin on ollut runsaan 50 vuoden aikana. Parhaimmillaan saavat pilkkijät kairata avantojaan yli puoli metriä. Vielä joulukuussa jäätilanne oli niin huono, että pilkkikilpailuja peruttiin tai siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan.

luonto

Kesäteatteri suositumpaa kuin laitosteatteri? – yleisömäärien ilmoittaminen on villiä ja epäreilua

Joensuussa on virinnyt keskustelu kesä- ja laitosteatterin yleisömenestyksestä maakuntalehti Karjalaisen artikkelin innoittamana. "Ymmärrän erinomaisen hyvin Joensuun kaupunginteatterin johtajan Vihtori Rämän blogissaan esittämät laskelmat. Ymmärrän hyvin myös sen, että maakuntalehden vertailu ei tunnu Rämästä reilulta. Sitä se ei olekaan." Näin toteaa Yle Pohjois-Karjalan päällikkö Jyrki Utriainen, joka on toiminut itse myös kesäteatterin ohjaajana.

teatteritaide

Rospuutto-ryhmän näytelmä isoilla kierroksilla

Kontiovaaran koululla Kontiolahdella kotiaan pitävän Rospuutto-ryhmän näytelmä Idiotia - ehdotus esitykseksi, on ensi-illassa torstaina 8. lokakuuta. Näytelmä on varsinainen kiertolainen, sillä esityspaikat sijaitsevat mm. erilaisilla seurojen taloilla, Juuan Kivikeskuksessa, ja myös oikeilla teatteriestradeilla. Teoksella tuntuu olevan nostetta jo ennen H-hetkeä; se on ainoana pääkapunkiseudun ulkopuolisena näytelmänä kutsuttu myös Helsinkiin kansainväliselle Baltic Circle- teatterifestivaalille.

näytelmät