Suomut: tuoreimmat

Suomun matkailukeskuksen kompurointi jakaa Kemijärven päättäjiä

Enemmistö Kemijärven valtuutetuista uskoo, että Suomutunturin matkailualue nousee vielä jaloilleen, vaikka veturiyrityksenä toimiva Bedonie Oy kompuroi maksuhäiriöiden ja maksamattomien laskujen kanssa. Yritys on velkaa muun muassa Kemijärven kaukolämmölle. Yle Lappi kysyi muutamilta Kemijärven kaupunginvaltuutetuilta, riittääkö näillä vielä pitkämielisyyttä ja ymmärrystä Suomua kohtaan. Monilla riittää, joillakin ei.

Kotimaa

Iskelmäfestarit tulossa – Kemijärven majoitusliikkeet täynnä

Kemijärven keskustasta ei enää löydy majoitustilaa Yöttömän Yön iskelmäfestivaaleille saapuville vieraille. Hotelli Kemijärvi on konkurssitilassa ja suljettuna ja muut keskustan majoitusliikkeet ovat jo täynnä. Pyhätunturilla ja Suomulla on tilaa ja kuljetuskin pelaa, mutta monet festarivieraat kuitenkin karsastavat pitkää matkaa. Festareilla kun halutaan viihtyä ja juhlia siellä, missä tapahtuma on – siis Kemijärven keskustassa.

Kemijärvi

Suomun luonto inspiroi kansainvälisiä muotoilun opiskelijoita

Arktisen muotoilun lähteillä on liikuttu Kemijärven Suomutunturilla kuluneella viikolla. Teollisen muotoilun kansainväliset vaihto-opiskelijat Lapin yliopistosta ovat perehtyneet oppimismenetelmään, joka perustuu luonnossa selviytymiseen ja siinä erilaisten ratkaisujen etsimiseen, eli inspiroitumiseen omien kokemusten kautta. Arctic Inspiration Workshopin alkuisä, lehtori Lauri Snellman sanoo, että luonto sytyttää ajattelemaan ja myös muotoilemaan.

ilmiöt