Rehuntuotanto: tuoreimmat

Kotimainen kirjolohi voi korvata norjanlohen lautasiltamme – Kalankasvatusta mahdollista lisätä huomattavasti

Kotimainen kalankasvatus voi lähivuosina korvata norjanlohen tuontia huomattavasti. Tämä on mahdollista, sillä tutkijan mukaan kalankasvatusta voidaan lisätä, kun kirjolohien rehu valmistetaan Itämeren silakasta. Tällöin kalankasvatuksen päästöt vähenevät, ja merestä päinvastoin poistuu ravinteita. Ensimmäinen silakasta kalajauhoa valmistava tehdas on aloittanut tuotantonsa Kemiönsaarella.

Kotimaa

Professori: Kotimaisen jauhelihan syönti on ekoteko ulkomaiseen lihaan verrattuna

Punaisen lihan syöminen on leimattu ympäristölle vahingolliseksi. Nautojen kasvattamisen ilmoitetaan ykskantaan kuluttavan luonnonvaroja ja lisäävän kasvihuonekaasupäästöjä. Lihansyönnin hiilijalanjälki on iso verrattuna kasvissyöntiin, mutta suomalaisen karjankasvatuksen vaikutus ei ehkä ole niin paha kuin muualla maailmalla. Luonnonvarakeskuksen professori sanoo, ettei kotimaisen naudanlihan syönti ole paha synti.

Kotimaa