Huonekalusuunnittelijat: tuoreimmat

Keski-Suomi on pullollaan Alvar Aallon arkkitehtuuria – osa aarteista on piilotettu näkyville paikoille

Alvar Aalto aloitti arkkitehtiuransa Keski-Suomessa ja muun muassa Jyväskylässä on runsaasti hänen suunnittelemiaan rakennuksia. Osa kohteista sijaitsee hyvinkin keskeisillä paikoilla, mutta matkaoppaista kaikkia ei löydy, koska ne ovat yksityisessä omistuksessa. Yle Jyväskylä esitteli nämä, ehkä hieman muita vähemmän esillä olleet Aalto-kohteet, kolme vuotta sitten.

kulttuuri

Alvar Aalto innostaa – arkkitehtuurikilvassa ennätyksellinen osanotto

Kahden Alvar Aallon suunnitteleman vierekkäisen museon yhdistäminen Jyväskylässä innosti ennätykselliseen osanottoon arkkitehtuurikilpailussa. Alvar Aalto -säätiön ja Jyväskylän kaupungin järjestämään kansainväliseen Ruusupuiston arkkitehtuurikilpailuun saapui 674 kilpailuehdotusta. Osanotto on Suomen arkkitehtuurikilpailuissa kaikkien aikojen toiseksi suurin – heti Guggenheim Helsinki -kilpailun jälkeen.

kulttuuri

Mummula Maailmanpylväässä – piirroskirja kertoo Topin vierailusta Jyväskylään

Keski-Suomen museon Päivä Jyväskylässä -kirjan näyttelyssä yleisö pääsee tutustumaan kirjan valmistumiseen ja inspiroimaan sen tekijöitä. Kirjan piirroksiin piiloutuu paljon Jyväskylän kaupunkikulttuuria, ihmisiä ja ilmiöitä myös monenlaista historiaa, kuten Ilmari Tapiovaaran design-tuolien valmistuspaikka ja Juho Jussilan Fortuna-peli. Kuuntele, mitä kuvittaja Ina Majaniemi ja käsikirjoittaja Erkka Peitso kirjasta kertovat.

Jyväskylä