Mielipidekirjoitukset: tuoreimmat

HUSin Lindén jyrähtää: Sairaalainvestointien lykkäyslaki on epäoikeudenmukainen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtajan Aki Lindén mukaan laki sairaalainvestointien lykkäämisestä syrjii isoja sairaanhoitopiirejä. Heinäkuun alussa voimaan tulleessa sairaalainvestointien lykkäyslaissa kaikkien sairaanhoitopiirien investointien ylärajaksi asetettiin väliaikaisesti viisi miljoonaa euroa. Lindén mukaan on luonnollista, että suuren sairaanhoitopiirin investointitarpeet ovat suuremmat kuin pienen sairaanhoitopiirin.

Kotimaa

15 euroa kuukaudessa lisämaksua – jalkapallohallin rahoitus vanhempien kukkarosta

Suunnitelmien mukaan Joensuun kaupunki muuttaa Rantakylän luonnonnurmen tekonurmeksi kesällä 2017. Seurat perustavat halliyhtiön, joka vastaa hallin rakentamisesta ja toiminnasta. Seurojen yhteenlaskettu omarahoitusosuus on arviolta noin 100 000 euroa. JIPPO alkaa kerätä elokuun alusta junioreiltaan 15 euron ylimääristä maksua halliyhtiötä varten, mikä on herättänyt julkista keskustelua.

Juniorijoukkueet

Kirjoituksellaan ärsyttänyt urheiluhistorioitsija: "Turha valittaa, jos naiset jäävät varjoon"

Naisten ja miesten urheilun eroa käsitelleellä mielipidekirjoituksellaan kipakkaa keskustelua herättänyt kotkalainen Hannu Eklund kertoo halunneensa osoittaa, että naisurheilulle on turha odottaakaan suurempaa suosiota kuin miesten kisoille. Hän toteaa, että naistenkin joukossa on kilpailuhenkisiä yksilöitä, mutta kritiikistä huolimatta Eklund pitäytyy kannassaan, jonka mukana miehille on luontaisempaa pyrkiä kukistamaan toisensa kuin naisille.

urheilu

Yläsavolaiset riistanhoitoyhdistykset: koiria syövät susilaumat "poistettava" – Suomen riistakeskus pitää vaatimusta poikkeuksellisena

Seitsemän yläsavolaisen riistanhoitoyhdistyksen edustajat vaativat perjantaina, että koiria ja kotieläimiä ruoakseen käyttävät susilaumat on "poistettava". Vaatimus esitettiin Iisalmen Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Suomen riistakeskuksen mukaan kirjoitus on poikkeuksellinen, sillä riistanhoitoyhdistyksillä on julkisia hallintotehtäviä.

Kotimaa