Suuhygienistit: tuoreimmat

Koko luokka kerralla hammashoitoon – odottaessa käydään koulua

Keski-Pohjanmaalla Perhonjokilaaksossa on kokeiltu syksystä lähtien erikoista hammashoidon tehostamista. Koululaisten hampaat hoidetaan nykyään opetuksen ohessa. Kokeilu juontaa viime syksyyn, kun kolmen kunnan hammashoito keskitettiin yhteen kuntaan. Samalla päätettiin tuoda hammashoitolaan kerralla kokonainen luokka ja sen opettaja. Pelkän odottamisen sijaan koululaiset opiskelevat, tekevät kokeita tai tehtäviä.

terveys

Terveyspalveluiden ajanvaraus onnistuu yhä useammin netissä Keski-Pohjanmaalla

Kokkolan terveyskeskuksen ja peruspalveluliikelaitos Jytan ajanvarauksia ja aikojen perumisia voi yhä useammin tehdä netistä. Sähköisen asioinnin piirissä ovat kesäkuusta lähtien olleet suuhygienistin palvelut sekä lastenneuvoloissa terveydenhoitajien ajat. Lisäksi suun terveydenhuollon esitietolomakkeen on voinut täyttää etukäteen jo kotona netissä. Jatkossa yhä useampi asia hoituu tietokoneella.

terveys

Tuotenäytteiden antaminen opiskelijoille jakaa mielipiteet kouluissa

Luennoilla jaettavat yritysten tuotteet jakavat näkemyksiä terveysalan korkeakouluissa. Siinä missä esimerkiksi Helsingin lääketieteellinen tiedekunta on kieltänyt yritysten tuotenäytteet pakollisilla luennoilla, sallii osa ammattikorkeakouluista tuotteiden jaon osana työelämäyhteistyötä. Metropolia Ammattikorkeakoulun suuhygienistiopiskelijat saavat toista sataa euroa maksavat sähköhammasharjat osana kliinisen työn opintoja.

Kotimaa