Liikenneraivo vei “Mafiaveljien” gangsterin vihdoin kaltereiden taa

Asaroa on aiemmin syytetty muun muassa konekaappauksesta, jonka Martin Scorsese ikuisti elokuvaksi.

mafia
Harmaa hiuksinen mies käsiraudoissa kahden miehen taluttamana, toisen takissa lukee FBI.
Vuonna 2014 mafiapäällikkö Asaroa syytettiin vuonna 1978 tehdystä Lufthansan koneen ryöstöstä.Justin Lane/ EPA

New Yorkissa järjestäytynyttä rikollisuutta johtanut Vincent Asaro on tuomittu vankeuteen henkilön jäljittämisestä sekä tuhopolton yrityksestä, kirjoittaa muun muassa The New York Times. (siirryt toiseen palveluun)

82-vuotias Vincent Asaro on kuulunut Bonanna-rikollisperheeseen yli 40 vuoden ajan. Asaroa syytettiin kaksi vuotta sitten vuonna 1978 tehdystä Lufthansan koneen ryöstöstä, jonka elokuvaohjaaja Martin Scorsese ikuisti gangsteriklassikkoon Mafiaveljet. Asaro kuitenkin vapautettiin syytteistä, kuten myös murhasyytteistä, jossa häntä syytettiin ilmiantajan kuristamisesta vuonna 1969.

Torstaina Asaro kuitenkin tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankilaan liikenneraivotapauksesta. Syyttäjän mukaan tuomion mittaan vaikuttivat myös Asaron aiemmat rikokset.

Asaron liikenneraivo leimahti vuonna vuonna 2012, kun toinen autoilija kiilasi Asaron edelle liikennevaloissa. Raivostunut Asaro käytti yhteyksiään Gambinon mafiaperheeseen jäljittääkseen ohittajan henkilöllisyydeen. Tämän jälkeen Asaro oli yhteydessä mafiapäällikko John Gottin sukulaiseen, ja käski tämän valella hänet ohittaneen auton bensalla ja sytyttää sen tuleen.

– Asaron viha on kuin Hollywood-draamasta, mutta toisin kuin valkokankailla Asaron tarina saa nyt toisenlaisen lopun, totesi syyttäjä Bridget Rohde.

– Jos hän ei ole tähän ikään mennessä kasvanut ulos rikoksen tieltä, en jaksa uskoa hänen tekevän niin tulevaisuudessakaan, tuomari totesi tuomiota antaessaan.

Vincent Asaro pyysi oikeudessa tekoaan anteeksi.

– Se oli tyhmä teko jonka tein, olen todella pahoillani, Asaro sanoi.

Korjattu 3.3.2019 ohjaaja Martin Scorsesen nimen kirjoitusasu, joka siis on Scorsese, ei Scorcese.

Lähteet: AP