1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Karjalassa sähköjä palautettu, Kainuussa virta poikki yhä yli 5 000 taloudelta

Pohjois-Karjalan Sähkön mukaan sääolosuhteet ovat helpottaneet "yhtiön historian massiivisimpia" korjaustöitä.

sähkökatkot
Sähkölinjajohtoja
Ismo Pekkarinen / AOP

Pohjois-Karjalan Sähkö kertoo, että kello 17.30 aikaan PKS Sähkönsiirron jakelualueella oli enää noin 2 000 asiakasta ilman sähköä. Eniten sähköttömiä talouksia oli Kontiolahdella, Nurmeksessa ja Lieksassa.

Yhtiö kuvailee korjausurakkaa historiansa massiivisimmaksi. Lauantaina sähkövikojen korjaamiseen osallistui lähes 200 ihmistä, kahdeksan monitoimikonetta sekä viisi helikopteria.

Aamulla alkanut vesisade ja sään lauhtuminen pudotti lunta puista ja siten nopeutti korjaustöitä. Pohjois-Karjalan Sähkön mukaan yhtiö onnistui helikopterien avulla kartoittamaan akuutit vikapaikat ja sähköjohdoille taipuneet puut.

Kartoituksessa selvisi, että kaatuneita puita on paljon metsissä ja sähköverkko on paikoitellen kärsinyt suuria vaurioita.

Sähköyhtiö kertoo, että yksittäisiä ja osin hankalasti korjattavia vikoja on vielä noin kolmesataa. Pohjois-Karjalan Sähkö arvioi, että sähköjen palauttamiseen kaikille asiakkaille menee vielä useita päiviä. Yhtiö muistuttaa, että sähköjohdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan itse.

Kainuussa sähkökatkotilanne jatkuu edelleen laajempana. Loiste Sähköverkon alueella oli kello 18.20 aikaan noin 5 500 taloutta ilman sähköjä.

Matkustajajunaliikenne on pysäytetty Kajaanin ja Sukevan välillä sähkökatkojen aiheuttaman liikenteenohjausjärjestelmän vian takia.

Lue seuraavaksi