Sähkökatkot kiusaavat edelleen Kainuussa – noin 3 000 taloutta ilman sähköä

Myös rautatieliikenteessä on muutoksia sähköverkon vikojen vuoksi. Junat Sukevan ja Oulun välillä korvataan aamulla busseilla.

sähkökatkot
Sähköjohtoja.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sähkökatkot kiusaavat edelleen kotitalouksia Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Sunnuntaina iltapäivällä noin 3 000 kotitaloutta oli ilman sähköä.

Eniten sähköttömiä kotitalouksia on Kainuussa, erityisesti Suomussalmella, Puolangalla ja Hyrynsalmella. Myös Pohjois-Savossa sähköttä on noin 100 taloutta.

Pohjois-Karjalassa vikoja on saatu korjattua. Kyse on parista sadasta tai kymmenistä kotitalouksista vian piirissä olevaa kuntaa kohden. Joissakin kunnissa on enää vain muutamia talouksia vian piirissä.

PKS Sähkönsiirto arvioi tiedotteessa, että lähes kaikki keskijänniteviat saadaan korjattua sunnuntain aikana. Sunnuntaiksi on poutasäätä, jonka uskotaan vähentävän uusien vikojen syntymistä.

Junat korvataan busseilla Sukeva–Oulu-välillä

Kainuun alueelle jouduttiin antamaan lauantaina vaaratiedote, joka on voimassa edelleen. Hätänumeroon 112 soitettaessa saattaa esiintyä häiriöitä Kainuun alueella, varoittaa Hätäkeskuslaitos. Tilanne voi kestää päiviä. Asukkaita kehotetaan hätätilanteessa hakeutumaan häiriöalueen ulkopuolelle tai lähimmälle terveys-, palo- tai poliisiasemalle.

Myös rautatieliikenteessä on edelleen häiriöitä Kainuussa. Rataliikennekeskuksen mukaan aamun junat Sukevan ja Oulun välillä korvataan linja-autoilla. Liikenteenohjausjärjestelmät ovat yhä vialliset sähköverkon katkoksien takia. Siitä ei ole tietoa, milloin ongelmat saadaan korjattua, arvioidaan Rataliikennekeskuksen tiedotteessa.

Sähkökatkot ovat jatkuneet nyt viidettä vuorokautta. Huono sää on vaikeuttanut korjaustöitä.

*Lue myös: *

Kainuussa mahdollisia häiriöitä hätänumeroon soitettaessa – voi koettaa soittaa ilman sim-korttia

Kainuun sähkökatkot pysäyttivät matkustajajunat Kajaanin ja Iisalmen väliltä

Pohjois-Karjalassa sähköjä palautettu, Kainuussa virta poikki yhä yli 5 000 taloudelta

Sähkökatkot jatkuvat neljättä päivää Itä-Suomessa – Noin 11 000 kotitaloutta sähköttä

Pohjois-Karjalan sähkötilanne jatkuu vaikeana