Sydneyn lentoturmassa kuoli suuryrityksen johtaja perheineen

Kuusi ihmistä kuoli, kun vesitaso syöksyi jokeen Sydneyn pohjoispuolella Australiassa uudenvuodenaattona.

lento-onnettomuudet
Sydney Seaplanes -yhtiön julkistama kuva jokeen syöksyneestä vesilentokoneesta.
Sydney Seaplanes -yhtiön julkistama kuva jokeen syöksyneestä vesilentokoneesta.David Oates / Sydney Seaplanes / EPA

Sydneyn sunnuntaisessa lentoturmassa kuoli ylikansallisen suuryhtiön johtaja, kertoo New South Walesin osavaltion poliisi. Maailman suurimpiin ruokapalveluyrityksiin kuuluvan Compass Groupin brittiläinen pääjohtaja Richard Cousins oli perheineen lomalla Australiassa.

Onnettomuudessa kuolivat myös Cousinsin kaksi aikuista poikaa, hänen naisystävänsä, tämän kouluikäinen tytär sekä koneen australialainen lentäjä. 58-vuotias Cousins oli johtanut Compass Groupia 11 vuotta, ja hänen oli määrä jäädä eläkkeelle maaliskuussa.

Sydney Seaplanes -yhtiön vesitaso syöksyi jokeen uudenvuodenaattona iltapäivällä ja upposi välittömästi. Poliisi ja Australian liikenneturvallisuusviranomaiset eivät ole vielä saaneet nostettua koneen hylkyä 13 metrin syvyydestä.

Turman syy selvinnee kuukausien päästä

Turman syystä ei ole toistaiseksi tietoa, ja viranomaisten mukaan onnettomuustutkinta voi kestää kuukausia.

Sydney Seaplanes on tehnyt vesitasoretkiä 12 vuoden ajan, eikä yhtiön koneille ole aiemmin sattunut vakavia onnettomuuksia. Lennot on toistaiseksi keskeytetty.

Koneen lentäjä oli Sydney Morning Herald -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) kokenut: Hänellä oli takanaan yli 10 000 lentotuntia.

Compass Group toimii 50 maassa, myös Suomessa. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on yli 20 miljardia euroa. Yhtiö kertoo olevansa 510 000 työntekijällään maailman seitsemänneksi suurin yksityinen työnantaja.

Uutista on muokattu klo 9.47: Täsmennetty koneen olleen vesitaso. Aiemmin uutisessa kirjoitettiin yleisemmällä tasolla vesilentokoneesta.

Lähteet: Reuters, AFP