Nelosoluet tänään ruokakauppojen hyllyillä – ”Suurin osa katsoo ajan kanssa, mitä hyllystä löytyy"

Helsingin Citymarket Ruoholahteen on tullut kyselyitä uusista tuotteista, mutta asiakasryntäystä ei uudenvuodenpäivän aamuna ollut.

Osastovastaava Joona Sarle asetteli vahvoja oluita hyllyihin Ruoholahden K-Citymarketissa maanantaiaamuna. Kuva: Tero Valtanen / Yle

Uusi alkoholilaki astui osittain voimaan tänään. Kaupat voivat tästä päivästä lähtien myydä muun muassa nelosolutta ja vahvaa siideriä.

Osastonvastaava Joona Sarle Helsingin Ruoholahden Citymarketista sanoo, että viime päivät ovat olleet kaupassa kiireisiä. Hän sanoo, että asiakkailta on tullut jonkin verran kyselyjä uusista tuotteista. Uudenvuodenpäivän aamuna kaupassa ei kuitenkaan ollut asiakasryntäystä.

– Näin uudenvuoden jälkeen on ollut vielä rauhallista. Eiköhän ensi viikonloppuna katsella tarkemmin. Suurin osa tulee varmasti ajan kanssa katsomaan, mitä hyllystä löytyy, pohtii Sarle.

Hän pitää uudistusta merkittävänä kaupalle ainakin lonkeron ja erikoisoluiden kannalta.

– Paljon tulee uutta hyvää tuotetta, mitä ei olla aikaisemmin saatu. Erikoisolut tulee olemaan kova juttu, arvioi Sarle.

Helsinkiläinen Soile Hujanen tutustui kaupan uudistuneeseen valikoimaan ja vertaili hintoja maanantaiaamuna. Hän piti uutta alkoholilakia ihan hyvänä juttuna.

– Ei tarvitse ravata edestakaisin kaupassa ja Alkossa. Paljon helpompaa, miettii Hujanen ostosten tekoa.

Soile Hujanen Kuva: Tero Valtanen / Yle

Lue myös: