1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mielenosoitukset

Iranin tv: Levottomuuksissa useita uusia kuolonuhreja

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet torstaista asti.

mielenosoitukset
Iranilaisnainen suojasi kasvonsa kyynelkaasulta mielenosoituksessa Teheranin yliopistolla 30. joulukuuta.
Iranilaisnainen suojasi kasvonsa kyynelkaasulta mielenosoituksessa Teheranin yliopistolla 30. joulukuuta.STR / AFP

Iranissa yhdeksän ihmistä on kuollut yön aikana hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa ja levottomuuksissa kolmessa eri kaupungissa, kertoo maan televisio uutistoimistojen mukaan.

Televisio sanoo, että kuusi ihmistä sai surmansa hyökkäyksessä poliisiasemalle Qahdarijan kaupungissa. Television mukaan mellakoijat olisivat yrittäneet anastaa aseita.

11-vuotias poika ja 20-vuotias mies puolestaan ammuttiin Khomeinisharissa ja Iranin vallankumouskaartin jäsen Najafabadissa. Kaikki kaupungit sijaitsevat Isfahan maakunnassa noin 350 kilometrin päässä pääkaupungista Teheranista.

Teheranissa puolestaan pidätettiin maanantaina noin sata mielenosoittajaa, kaupungin apulaiskuvernööri kertoo uutistoimisto Ilnalle. Kahtena edellisenä päivänä pääkaupungissa pidätettiin yhteensä noin 350 ihmistä.

Iranin mielenosoitukset puhkesivat torstaina ja niiden yhteydessä on kuollut kaikkiaan ainakin 20 ihmistä. Protestit alkoivat Iranin toiseksi suurimmasta kaupungista Mashhadista, kun ihmiset osoittivat mieltään hintojen nousua vastaan. Sittemmin mielenosoitukset ovat levinneet eri puolille maata ja muuttuneet yleisemmin hallintoa vastustaviksi.

Aiheesta muualla:

Iran protests and death toll grow as tension rises (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP, AFP, Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi