Paperiteollisuuden toimihenkilöt uhkaavat viikon työnseisauksella

Ylityökielto alkaa iltapäivällä. Ammattiliiton mukaan työtaistelutoimet koskevat noin kolmea tuhatta toimihenkilöä.

työnseisaukset
Paperirulla Kotkamillsin tehtaalla Kotkassa
Valtakunnansovittelija Helle kertoo olevansa yhteydessä työriidan osapuoliin.Mika Moksu / Yle

Paperiteollisuuden toimihenkilöt varoittavat työnseisauksesta, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle. Ammattiliitto Pron ilmoittama viikon mittainen työnseisaus alkaisi keskiviikkona tammikuun 17. päivä.

Lisäksi Pro kertoo, että paperiteollisuuden toimihenkilöiden ylityökielto alkaa tänään kello 14. Työtaistelutoimet koskevat liiton mukaan noin 3 000:a toimihenkilöä. Työnantajapuolta edustavan Metsäteollisuuden mukaan työtaistelussa on mukana 2 400 toimihenkilöä.

Pron ja Metsäteollisuuden välinen toimihenkilösopimus päättyi marraskuun lopussa, eikä osapuolten neuvotteluissa ole saavutettu yksimielisyyttä. Erimielisyyttä on erityisesti palkkaratkaisusta.

Pro kertoo ajaneensa neuvotteluissa kaikille maksettavaa yleiskorotusta ja paikallisesti sovittavaa erää, mutta työnantajaosapuolen ehdottama palkkaratkaisu ei ole ollut tyydyttävä.

– Alalla on eletty erinomaisen tuottavuuden kasvun ja jatkuvasti parantuvan kannattavuuden aikaa. Alan palkansaajille kuuluisi siis itse asiassa suuremmat palkankorotukset kuin muilla aloilla työskenteleville, sanoo paperiteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanov tiedotteessa.

Metsäteollisuus vaatii työtaistelutoimien perumista.

– On valitettavaa, että Ammattiliitto Pro ei pystynyt tässäkään tapauksessa ratkaisemaan asioita omassa neuvottelupöydässä, vaan siirtää kokonaisuuden valtakunnansovittelijalle. Lakon aloittaminen on vastuutonta juuri nyt, kun vienti on lähtenyt vetämään, sanoo Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen tiedotteessa.

Valtakunnansovittelija Helle kertoo olevansa yhteydessä työriidan osapuoliin.

_Muokattu kello 13.26: Poistettu virheellinen viikonpäivä. 17. tammikuuta on keskiviikko, ei lauantai. _

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus