Osuuspankkia ja Nordeaa vaivanneet verkkohäiriöt pääasiassa ohi – taustalla poikkeuksellisen suuri käyttäjämäärä ja tekninen vika

Nordean ja Osuuspankin verkkopankit toimivat jälleen normaalisti. Joillakin Nordean asiakkailla on vielä vaikeuksia kirjautua mobiilipankkiin.

verkkopankit
Nordean logo pankin seinässä.
Ghadi Boustani / Yle

Nordean ja Osuuspankin verkkopalveluissa oli tänään häiriöitä, jotka hidastivat verkko- ja mobiilipankkiin kirjautumista. Osalta asiakkaista kirjautuminen estyi kokonaan.

Molemmat pankit ilmoittivat jo aamupäivällä alkaneista häiriöistä nettisivuillaan puolen päivän aikaan.

Nordean häiriötiedote netissä
Näin Nordea ilmoitti häiriötilanteesta nettisivuillaan tänään.Nordea

Nordean viestinnästä kerrotaan, että pankin järjestelmissä havaittiin tekninen häiriö. Se saatiin korjattua iltapäivän aikana siltä osin, että asiakkaat pääsevät jo kirjautumaan verkkopankkiin. Mobiilipankkiin kirjautuminen ei vielä onnistu kaikilta.

Osuuspankissa häiriö on jo selätetty. OP:n mediasuhteista vastaava johtaja Tuuli Kousa kertoo ongelmien johtuneen poikkeuksellisen suuresta käyttäjämäärästä.

Vaikka käyttäjiä olikin tänään paljon, oli niiden määrä normaaleissa rajoissa. OP:n viestinnästä vakuutetaan, että palvelunestohyökkäystä ei ole syytä epäillä.

Yhteyttä Nordean häiriöön ei ole havaittu.

Kello 14:06 päivitetty tieto Nordean verkkopankin häiriön päättymisestä.

Kello 14:44 päivitetty tieto Osuuspankin verkkopalveluiden häiriön päättymisestä.