Tampere–Pori valtatie poikki Kiikoisissa säiliö- ja henkilöauton kolarin takia

Täydessä lastissa oleva säiliöauto on kyljellään tiellä ja sen perävaunu on ojassa. Tien arvioidaan olevan suljettuna ainakin kello 21 saakka.

Liikennehäiriöt
Säiliöauto-onnettomuus
Yle

Valtatie 11 on suljettu Sastamalan Kiikoisissa iltapäivällä sattuneen henkilöauton ja polttoainetta kuljettaneen säiliöauton yhteentörmäyksen takia. Onnettomuudessa säiliöauto kaatui kyljelleen tielle ja sen perävaunu kellahti ojaan. Myös henkilöauto ajautui ojaan.

Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Säiliöauto on täydessä lastissa, sen kyydissä on 27 500 litraa polttonestettä. Säiliöt eivät vuoda.

Tapahtumapaikka on Kiikoisten ABC:ltä noin 4 kilometriä Porin suuntaan, Perävainiontien tuntumassa.

Kiertotie henkilöautoille kulkee vanhan Porintien kautta. Raskaan liikenteen kiertotie saadaan auki kello 16 jälkeen ja se kulkee Lavian kautta.

Kiertotie raskaalle liikenteelle kulkee maantien 257 kautta. Henkilöautot on ohjattu Porin suunnasta maantielle 12692 ja Tampereen suunnasta tielle 13051.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 14.31. Päivystävä palomestari Jari Suokonautio arvioi kello 16, että haitta liikenteelle kestää vielä 5-6 tuntia.

– Parhaillaan odotellaan paikalle toista säiliöautoa, johon polttoaine siirretään. Tyhjentämisen jälkeen autot päästään hinaamaan pois, Suokonautio sanoo.