Hyppää sisältöön

Kaupat myyvät nelosolutta halvemmalla kuin Alko – Yle vertasi hintoja

Vahvempien juomien hinnat voivat vaihdella myymälöittäin ja ketjuittain.

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Ruokakaupat ovat saaneet myydä aiempaa vahvempia alkoholijuomia vuoden alusta lähtien. Kaupat ovat laittaneet nelosoluelle halvemman hintalapun kuin Alkossa, joka menetti vuodenvaiheessa yksinoikeuden nelosoluen myyntiin.

Esimerkiksi Koffin, Hartwallin ja Olvin nelosoluet ja vahvemmat lonkerot ovat olleet aiemmin myynnissä vain Alkoissa. Pienen tölkin hinta pantteineen oli Alkossa tiistaina päälle kaksi euroa.

Vertailua A-oluen tölkkihinnoista Alkossa, Prismassa ja K-Citymarketissa. Prismoissa alkoholin hinnat ovat samat, K-Citymarketeissa ne vaihtelevat. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Ero S-ryhmän Prismoihin ja esimerkiksi Espoon Ison Omenan K-Citymarketiin on iso: reilusta 20 sentistä noin 40 senttiin.

Lidlien valikoimiin on tähän mennessä saatu kolme vahvempaa alkoholijuomaa. Lidlitkin myyvät hyllyissä olevia tuotteitaan tällä hetkellä halvemmalla kuin Alkoissa.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Lonkeroissa erot kauppojen ja Alkon välillä ovat sen sijaan pienempiä.

Vahvempien juomien hinnat voivat vaihdella myymälöittäin ja ketjuittain. Hinnat voivat myös vielä muuttua, sillä alkoholin valmistevero nousi vuodenvaihteessa, eikä nousu välttämättä vielä näy hinnoissa.

Alkon ostojohtaja Minna Alitalo sanoo, että Alko ei aio lähteä hintakilpailuun kauppojen kanssa.

– Meidän tehtävänä on vastuullinen alkoholin myynti. Myyntivolyymin maksimoiminen hintakilpailulla ei ole meidän roolin mukaista.

.
.