Eleanor-myrsky riehuu halki Euroopan

Britanniasta ja Irlannista talvimyrsky on edennyt Ranskaan, Belgiaan ja Hollantiin. Myrsky on sekoittanut lentoliikennettä ja vaatinut Ranskassa ainakin yhden kuolonuhrin.

myrskyt
Valvontaviranomaisen maastoauto ajaa rantatiellä. Suuria tyrskyjä lyö rantaan heittäen vettä auton päälle. Taustalla näkyy maailmanpyörä.
Talvimyrsky Eleanor riepotteli Britannian rannikkoa. Myrsky nostatti aaltoja Luoteis-Englannissa Blackpoolissa. Kuvan pylväitä ei silti ole taivuttanut tuulen voima, vaan ne ovat aina tuossa asennossa.Peter Powell / EPA

Talvimyrsky Eleanor on iskenyt Ranskaan, Belgiaan ja Hollantiin.

Ranskan Alpeilla laskettelija kuoli jäätyään kaatuvan puun alle, ja ainakin 15 ihmistä on loukkaantunut myrskyn aiheuttamissa onnettomuuksissa eri puolilla Ranskaa, uutistoimisto AFP kertoo.

Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä 60 prosenttia lähtevistä lennoista viivästyi aamulla. Tuulet haittasivat myös junaliikennettä monilla Ranskan alueilla.

Noin 200 000 kotia jäi ilman sähköä Pohjois-Ranskassa. Atlantin rannikolla varoitettiin voimakkaasta tulvimisesta.

Belgiassa ja osissa Espanjaa on annettu oranssi varoitus, joka on kolmanneksi korkein neljästä varoitustasosta.

Hollannissa Amsterdamin Schipholin kentällä jouduttiin perumaan ainakin 252 lentoa, ja myrskyinen sää haittasi liikennettä myös Saksassa Frankfurtin lentokentällä ja Sveitsissä Zürichin lentokentällä.

Tuuli puski junan raiteilta Sveitsissä

Sveitsissä Burglindiksi nimetty talvimyrsky suisti junan raiteiltaan.

Kahdeksan ihmistä loukkaantui, kun junan etummainen vaunu putosi raiteilta Montreaux-Oberland-Bernois-rautatiellä Sveitsin keskiosissa.

Pilatus-vuorella Luzernin lähellä mitattiin noin 54 metrin sekuntivauhdilla puhaltavia myrskytuulia.

Neljäs voimakas myrsky joulukuun alusta

Aiemmin Eleanor kulki Englannin ja Irlannin ja Pohjois-Irlannin yli.

Luoteis-Englannissa Great Dun Fell -vuorella mitattiin tuulenpuuskia, jotka puhalsivat yli 44 metriä sekunnissa. Irlannissa sähköt on saatu palautettua 123 000 asiakkaalle, mutta 27 000 on edelleen ilman sähköjä.

Myrsky etenee nyt kohti Ranskan Välimeren saarta Korsikaa, jossa on varoitettu jopa yli 55 metrin sekuntivauhtia puhaltavista myrskytuulista. Myös Itävallassa varaudutaan myrskyyn, muun muassa lumivyöryjen vaaran takia.

Eleanor on Euroopassa neljäs voimakas myrsky sitten joulukuun alun.

Lähteet: AFP, Reuters