Jo toinen Kuopion palvelualuejohtaja vaihtuu: Markku Tervahaudalle huippupesti sosiaali- ja terveysministeriöön

Tervahaudan määräaikainen pesti ministeriössä alkaa helmikuussa.

Kuopio
Markku Tervahauta.
Kuopion kaupunki / Vicente Serra

Kuopion terveydenhuollon ja perusturvan palvelualuejohtaja, lääketieteen tohtori Markku Tervahauta on nimitetty tärkeään tehtävään sosiaali- ja terveysministeriöön.

Tervahauta valittiin ministeriön hyvinvointi- ja palveluosaston osastopäällikön määräaikaiseen virkasuhteeseen helmikuun alusta alkaen. Pesti kestää vuoden 2019 syyskuun loppuun saakka.

Valtioneuvosto vahvisti nimityksen tänään torstaina. Hän paikkaa viran vakinaista haltijaa Jaana Koskea virkavapauden ajan. Hyvinvointi ja palveluosaston tehtävänä on katsoa, että kansalaisten hyvinvointi ja terveys edistyvät lainsäädännön tarkoittamalla tavalla.

– Kansallisen tason sote-kuviot ovat kiinnostavia. Se on mielenkiintoinen näköalapaikka suomalaisen yhteiskunnan kehitykseen, Tervahauta kommentoi pestiään.

Virkavapaata palvelualuejohtajan tehtävästä

Tervahauta hakee virkavapautta Kuopion kaupungin palvelualuejohtajan tehtävistä pestin ajaksi. Asiasta on Tervahaudan mukaan sovittu etukäteen hyvässä hengessä.

Kuopion kaupungilla on kolme palvelualuejohtajaa, joista kahden tehtäviin on etsittävä uusi henkilö. Tervakankaan lähdön lisäksi kaupunkiympäristön palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen valittiin joulukuussa Kuopion uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Kolmas palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas kertoo, että tehtävien täyttämisestä ei ole vielä tarkkaa suunnitelmaa. Vähäkangas arvioi kuitenkin, että Tervahaudan sijaiseksi koetetaan löytää henkilö kaupungin nykyisistä työntekijöistä. Pirhosen paikka sen sijaan laitettaneen avoimeen hakuun.