Etelä-Hämeen Osuuspankki aloittaa yt-neuvottelut

Etelä-Hämeen Osuuspankin yt-neuvottelujen tavoitteena on enintään viidentoista henkilötyövuoden vähentäminen.

osuuspankit
Osuuspankki, Osuuspankin logo, OP
Antti Laakso / Yle

Etelä-Hämeen Osuuspankin vähennykset koskisivat kassa- ja päivittäisneuvontatehtäviä sekä tukitoimintoja. Lisäksi tehtävien ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyistä neuvotellaan osana tehostamisohjelmaa.

– Uskomme, että henkilömäärän vähentäminen tapahtuu pääosin muilla keinoin kuin irtisanomisilla, toteaa toimitusjohtaja Mika Helin pankin tiedotteessa. Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi eläköitymiset tai mahdollisesti joidenkin määräaikaisten työsopimusten päättäminen.

Helin kertoo Ylelle, että taustalla on "rujon voimakas" asiakaskäyttäytymisen muutos.

– Nyt mietitään keinoja toiminnan sopeuttamiseen. Asiakkaiden kanssa tehtävä työmme on nykyään pääosin ongelmanratkaisua ja päätöksenteon tukemista esimerkiksi laina-asioissa, päivittäisasiointi hoidetaan pääosin verkossa.

Yhteistoimintamenettelyn aloittamisesta on viestitty pankin henkilökunnalle eilen keskiviikkona.

Konttoriverkosto pohdinnassa

Tehostamisohjelmaan kuuluu myös palveluverkoston uudelleentarkastelu. Etelä-Hämeen Osuuspankilla on kahdeksan konttoria: pääkonttori sijaitsee Hämeenlinnassa, jossa on konttorit myös Hauholla, Iittalassa ja Rengossa. Muut konttorit ovat Hattulassa, Lopella, Hausjärvellä ja Riihimäellä.

Asiakasmäärällä mitattuna pienin on Rengon konttori. Helin ei kuitenkaan ota kantaa, aiotaanko konttoreita sulkea tai mikä tai mitkä konttorit olisivat liipaisimella.

– Palveluverkon tarkastelu voi olla myös erilaisia profilointiratkaisuja. Asiasta päättää pankin hallitus maaliskuussa, heillä pitää olla työrauha, sanoo toimitusjohtaja Mika Helin.

Etelä-Hämeen Osuuspankki sulki vuonna 2015 Hämeenlinnan Hätilän ja Lammin-Tuuloksen konttorit. Etelä-Hämeen Osuuspankki muodostettiin vuonna 2014, kun Hämeenlinnan ja Riihimäen seudun osuuspankit sekä Hauhon ja Lopen osuuspankit yhdistyivät.