Hyppää sisältöön

Outo maksumuistutus paljastui huijausviestiksi – Pori varoittaa terveyskeskusten asiakkaita

Sosiaali- ja terveyspalvelut Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla järjestävä Porin perusturva kertoo, että asiakkaalle on lähetetty huijausviesti maksamattomasta terveyskeskusmaksusta.

Porin perusturva varoittaa asiakkaitaan oudosta huijausviestistä.

Perusturvan asiakkaalle on talouspäällikkö Ilkka Mannisen mukaan lähetetty huijaustekstiviesti, jossa on pyydetty asiakasta maksamaan maksamaton terveyskeskusmaksu viestissä annettuun tilinumeroon.

Viesti oli tullut asiakkaalle numerosta 15000. Perusturva korostaa, että se ei koskaan lähetä maksumuistutuksia tekstiviesteillä.

Mistään tietovuodosta ei tämän hetken tiedon mukaan ole kyse.

Ilkka Manninen

Asiasta on ilmoitettu poliisille. Huijaustekstiviestien lähettämisen laajuudesta ei ole tässä vaiheessa tietoa. Myöskään tilinumeron omistaa ei ole tiedossa.

– Huijaus kuulosti yllättävän uskottavalta. Mistään tietovuodosta ei tämän hetken tiedon mukaan ole kyse, vaan joku tai jotkut yrittävät kokeilla, onko jollain asiakasmaksu maksamatta, Manninen sanoo.

Porin perusturva järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Porin, Ulvilan ja Merikarvian asukkaille. Viestissä ei suoraan sanottu, että maksamaton lasku olisi Porin perusturvan lasku. Näin ollen huijausmaksukehotuksia on voinut lähteä myös Porin perusturvan ulkopuolelle.

.
.